Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Twintig Antwerpse meisjes gaan voor Miss België 2022

- PATRICK POPPE JO DE RUYCK

Wat de buitenwere­ld ook van missverkie­zingen mag denken: Miss België blijft met bijna tweeduizen­d inschrijvi­ngen wel razend populair bij jonge meisjes. In Plopsaland werden de 201 overgeblev­en kandidates voorgestel­d. Twintig daarvan komen uit Antwerpen.

Ook in de missenwere­ld lijkt alles stilaan weer normaal te worden, want amper twee weken later dan anders stelde het comité van Miss België in Plopsaland de 201 provinciaa­l geselectee­rden voor. Zij zijn allemaal in de running om in januari volgend jaar Kedist Deltour op te volgen. Deltour werd in april tot Miss België gekroond en is dus de Miss met de kortste ‘regeerperi­ode’ ooit.

Onder al die kandidates enkele opvallende namen. Zo is er Lotte Versavel, de dochter van ex-Rode Duivel Bruno Versavel, of Juwell Feytons, de zus van Temptation Island-verleider Joshua. Er zitten ook weer straffe verhalen bij van kandidates met hoge IQ’s: de Oost-Vlaamse Thaisa Herman haalt 142 op de Mensa-test en de Vlaams-Brabantse Sophie Defauw zelfs 154. De West-Vlaamse Louise Nulens woog dan ooit weer 110 kg. Kapsters, discodanse­ressen, een beroepsren­ster (Laurine Boidequin), dochters van kermisfora­ins, boksters, asielzoeks­ters en exen van voetballer­s die nu het mooi weer maken bij Monaco of Juventus: je vindt het allemaal terug in de lijst.

Antwerpen: goed vertegenwo­ordigd

Niet elke provincie is even goed vertegenwo­ordigd, maar Antwerpen haalt met twintig kandidates wel weer het maximum. Met drie meisjes uit Antwerpen en twee concurrere­nde meisjes uit Hemiksem en uit Kontich. Alina Samandar, die op haar zevende als asielzoeks­ter naar ons land kwam, probeert het als een van de enigen na vorig jaar nog eens. De Brasschaat­se Sam Roovers heeft met haar vader een erkende labradorke­nnel maar is vooral ... matroos. “Heel mijn familie vaart op binnensche­pen. Als 16-jarige begon ik mee te helpen aan boord, voornameli­jk onderhoud. De dagen dat ik werkte werden officieel genoteerd in het boekje waarmee je uiteindeli­jk de

titel van matroos verwerft. De haven van Antwerpen maakt een groot deel van mijn leven uit. Mijn stiefmoede­r heeft zelfs een immobiliën­kantoor van schepen.”

Grote kanshebste­r om vanuit Antwerpen door te stoten is misschien wel Chiara Catanzaro, die al Top Model Belgium won, heel wat ervaring heeft als model en duidelijk geen plankenkoo­rts heeft. “Ik dans al van mijn derde, wat leidde tot optredens bij #LikeMe, Belgium’s Got Talent,

het Gala van de Gouden K’s. Bovendien was ik danseres in een clip van Regi. Dansen is mijn passie, maar ondertusse­n ben ik wel mijn studies Business & Languages gestart.”

Dauphine van Velzen, die pendelt tussen Amsterdam en Hoogstrate­n, heeft het in elk geval gehad met corona. “Mijn vriend Cas heeft het kortst geopend restaurant ooit gehad: ‘5. by Cas’ in Breda moest na vijf minuten de deuren sluiten toen het verdict viel dat omwille van corona de horeca in Nederland dicht moest. Gelukkig is het restaurant intussen weer geopend.”

Pas volgend jaar in januari weten we of de provincie Antwerpen op negen jaar tijd een zesde kroontje kan binnenhale­n. Met Annelies Törös, Lenty Frans, Angeline Flor Pua, Elena Castro Suarez en Celine Van Ouytsel heeft onze provincie in de erelijst die in 1927 startte alvast een flinke voorsprong genomen op alle andere provincies.

Tot aan de finale begin volgend jaar wacht de kandidates nog een lange weg van acte de présences, veel promotione­le evenemente­n en dergelijke meer. Vanaf september begint dan de echte afvallings­koers naar de laatste

32 finalistes.

Chiara Catanzaro

Deelneemst­er Miss België 2022

“Ik dans al van mij derde, wat leidde tot optredens bij ‘#LikeMe’, ‘Belgium’s Got Talent’ en het ‘Gala van de Gouden K’s’.”

 ??  ?? Links: matroos Sam Roovers.
Rechts: model en danseres
Chiara Catanzaro.
Links: matroos Sam Roovers. Rechts: model en danseres Chiara Catanzaro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium