Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Van afwachtend tot ongerust

-

Guillaume Jacobs: “Als ik hoor wat er nu aan de hand is, ben ik er toch niet helemaal gerust in.”

Ook voor de inwoners van de Heindonkse­steenweg gelden de nieuwe striktere maatregele­n. Sofie Hendrickx kwam anderhalf jaar geleden in de straat wonen met haar man en hun twee kinderen. “Wij hebben het huis van mijn schoonvade­r gerenoveer­d. Hij woont hier zelf ook nog en hij kweekt al heel zijn leven zijn eigen groenten. Hij is nog altijd gezond. Wij maken ons dus niet al te veel zorgen. Mijn man herinnert zich nog wel dat vroeger het water in de beek hier van kleur veranderde naargelang het uur van de dag.” Een gevolg van de lozingen van verontrein­igd afvalwater door de industrie.

Guillaume Jacobs (66) woont ook al 45 jaar in deze straat en hij was, net zoals de meeste oudere mensen hier, destijds werknemer bij De Naeyer. “Ik schrik niet van de vervuiling. Als ik hoor wat er nu aan de hand is, ben ik er toch niet helemaal gerust in. Ik kweek dan ook zelf geen groenten.”

Op de woonsite De Naeyer wonen voorlopig nog niet veel gezinnen. De mensen die we toch thuis aantreffen, willen liever niet reageren of moeten het nieuws nog even verwerken. “Momenteel zijn we de info nog aan het laten bezinken en bekijken we de mogelijkhe­den voor onze situatie”, zegt Nel Aerts.

Sofie Hendrickx: “Wij maken ons niet al te veel zorgen.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium