Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Kick-off sportief zwemmen in Keerdok

-

Vanaf vandaag kan er gezwommen worden in het Keerdok in Mechelen. Je moet wel je plekje reserveren. Vandaag kan er nog even gratis gezwommen worden. Vanaf vrijdag moet je een ticket kopen. Dat kost maximaal drie euro.

De zwemzone aan het Keerdok, vlakbij het Van der Valkhotel, heeft groen licht gekregen. Vanmiddag wordt de zone voor sportief zwemmen in open water feestelijk ingehuldig­d. Er wordt onder andere een demo gegeven door watersport­club Racing Swimming Club Mechelen (RSCM), dat daarmee terugkeert naar haar roots in ‘den Ouwen Dok’.

Na de officiële opening krijgt een beperkt aantal Mechelaars de kans om de eerste baantjes te trekken in het Keerdok. Je kon sinds dinsdag namelijk inschrijve­n voor een exclusief zwemmoment vandaag tussen 16u en 18u. Wie zijn of haar plaats reserveerd­e, kan op dat moment gratis zwemmen.

Vanaf vrijdag 23 juli opent de zwemzone voor het grote publiek. Tickets kosten drie euro voor een volwassene en twee euro voor een kind. Mensen met een UiTpas met kansentari­ef betalen één euro. De tickets zijn verkrijgba­ar via de website van de stad.

www.mechelen.be/zwembeurt

Marcel Van Den Broeck vierde woensdag samen met heel wat familieled­en zijn honderdste verjaardag in woonzorgce­ntrum Kloosterho­f in Berlaar.

Marcel Van den Broeck woont sinds 2 augustus 2019 in wzc Kloosterho­f. “Hij had toen één doel dat hij steevast wou bereiken: 100 jaar worden. Woensdag was het zo ver en hoe deze honderd jaar zijn geweest, vertelde hij ons doorheen de jaren met veel trots. Hij nam ons als een echte verteller mee in zijn verhalen van vroeger. Marcel geniet hier van het sociaal contact en danst graag”, zegt directeur Ilse Prims.

Marcel Van den Broeck haalde in mei ook al de krant. Hij kreeg toen 76 jaar na de Tweede Wereldoorl­og eindelijk het ereteken waarop hij recht had. Van Den Broeck werd in juni 1945 opgeroepen bij het 57ste Bataljon Fuseliers in Oudenaarde. Deze eenheden waren voornameli­jk opgericht om de vele bewakingso­pdrachten te ondersteun­en of over te nemen van de andere geallieerd­e troepen die in bezet Duitsland de vele krijgsgeva­ngen kampen bewaakten. (cvr)

 ?? FOTO CHRIS VAN ROMPAEY ??
FOTO CHRIS VAN ROMPAEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium