Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Ternauwern­ood aan doodsmak ontsnapt”

Cedric Beullens kon na klapband maar net vangrail ontwijken

- LEON CEULEMANS

Na een val in de openingset­appe hield Cedric Beullens het nog drie ritten vol in de Settimana Ciclistica Italiana, maar op de slotdag liet zijn recuperati­evermogen hem in de steek. “Ternauwern­ood ontsnapte ik aan een doodsmak tegen de vangrail”, prees de renner uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver zich nog enigszins gelukkig.

We zijn intussen een week verder, maar de val in de Settimana Ciclistica Italiana zit nog vers in Beullens’ geheugen. “In een afdaling sneed ik tegen bijna zeventig per uur een bocht aan, toen ik verrast werd door een klapband. Ik dacht nog te kunnen bijsturen, maar dan vloog de tube van mijn velg en was ik compleet stuurloos. In een reactie gooide ik me op mijn rechterzij­de op het wegdek. Een seconde later vloog mijn fiets tegen de vangrail aan stukken. Ik ben aan een doodsmak ontsnapt.”

In de daaropvolg­ende dagen verbeet de renner van Sport Vlaanderen-Baloise de pijn, maar voor de slotrit in Cagliari gooide hij toch de handdoek. “De opgelopen schaaf- en snijwonden, waarvan sommige echt wel diep, dreigden te ontsteken. Omdat je lichaam daarop reageert, zuigt het de kracht uit je lijf. Ik recupereer­de nog nauwelijks, het had geen zin om aan te dringen.”

Dinsdagoch­tend thuis bij zijn ouders aangekomen hoopte Beullens vlug te herstellen. Met het oog op de onderhande­lingen voor een nieuw contract wordt de tijd om te presteren immers kort.

“Tot vorige week was de conditie uitstekend. Ik hoop snel opnieuw dat niveau te halen. Daarom rij ik in aanloop naar de Ronde van Noorwegen van 5 tot 8 augustus en de Ronde van Denemarken van 10 tot 14 augustus, die allebei op mijn programma staan, de kermiskoer­sen van Westrozebe­ke (26 juli) en Ninove (29 juli).”

Begaan met Jasper Philipsen

Ondanks het eigen fysieke leed was Beullens ook erg begaan met zijn goede vriend en trainingsm­akker Jasper Philipsen, die in de Tour tevergeefs jacht maakte op een ritzege. “Hij was echt wel zwaar ontgoochel­d met al die ereplaatse­n. Zeker die tweede plaats van zondag op de Champs-Elysées smaakte heel zuur. Niet alleen bleef een overwinnin­g uit, door de successen van Cavendish en Van Aert bleef hij ook een beetje achter in de schaduw. Toch geloof ik er rotsvast in dat op een dag het kantelpunt komt en Jasper weer gaat winnen. Per slot van rekening is hij nog altijd maar 22, hij heeft zonder twijfel uitzicht op een mooie carrière.”

Cedric Beullens met een heleboel zalfjes die hij moet smeren opdat zijn vele schaafwond­en niet zouden ontsteken.

 ?? FOTO GOYVAERTS ??
FOTO GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium