Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Mijn tweede jaar bij Racing, nog geen minuut gespeeld”

Yannick Put wil na jaar blessurele­ed weer volop genieten

-

Ook voor RC Mechelen is de echte voorbereid­ing op het nieuwe seizoen van start gaan. In de maand mei trainde groen-wit al enkele weken, vanaf nu is het tijd voor het serieuze werk.

25 spelers tekenden present, alleen doelman Ruben Smet ontbrak voor de twee sessies die coach Dave De Herdt de groep meteen oplegde.

“Ik ben blij dat ik er weer kan tussenlope­n”, zegt Yannick Put. “Het voorbije seizoen was voor mij pure horror. Een operatie aan de knie heeft me een jaar zonder voetbal opgeleverd. Een jaar van kinesither­apie, het eenzame sporten, het gemis van een groep die werkt naar een doel... Gelukkig is alles nu voorbij, ik verteer de oefeningen ook goed. Dat voelde ik al in de maand

VOETBAL VRIENDSCHA­PPELIJK

Heist - Lierse Kempenzone­n

1-4 Het belangrijk­ste nieuws bij Heist was de transfer van de 32-jarige Erdem Sen. Sen, die als voetballer een verleden heeft in Turkije en Portugal, kan uitgespeel­d worden als verdediger en middenveld­er. In België speelde hij bij Verviers en Olympic Charleroi. Tegen Lierse Kempenzone­n speelde Sen de eerste helft.

Kemzeke - SC Lokeren-Temse

0-13 Lokeren-Temse won woensdagav­ond een oefenwedst­rijd op het veld van derdeprovi­ncialer SK Kemzeke met 0-13. De doelpunten kwamen van Vermeiren (2x), Van Vaerenberg­h (5x), Djadi, Ben Omar, Barry en Van Moerzeke, De Neve en De Man.

KFC Putte - Lyra-Lierse

0-8 Doelman Kristof Maes kwam nog niet in actie. Seppe Kil en Brent Van Den Abeele sprokkelde­n wel hun eerste wedstrijdm­inuten. Jason Adesanya bleef nog aan de kant. Hij trok begin deze week op onderzoek, waarbij een lichte ontsteking aan de knie werd vastgestel­d. De spits moet enkele weken rust houden.

Reet - Rupel Boom

0-10 Quentin Van Den Steen viel geblesseer­d uit. Bij Rupel Boom vreest men voor een scheurtje aan de hamstrings, waardoor de youngster mogelijk een tijdje aan de kant zal staan. mei, die blessure behoort tot het verleden. Al bezoek ik de kinesist nog wel uit voorzorg. Het is anderhalf jaar geleden dat ik met Rupel Boom nog eens een competitie­match speelde, dit is mijn tweede seizoen Racing. Ik speelde nog geen minuut competitie­voetbal voor deze club.”

Van vrijdag tot en met zondag trekt Racing op stage. Sportief manager Marc Ghys: “We gaan drie dagen op stage in Aartselaar, maar trainen wel op de club. Vrijdag starten we met een training, een teambuildi­ng en afrondend een barbecue. Zaterdag om 16 uur is er de match op GR Katelijne om zondag af te sluiten.”

De eerste officiële wedstrijd voor Racing volgt op zaterdag 31 juli voor de Beker van België op verplaatsi­ng bij eersteprov­incialer FC Schaerbeek.

ATLETIEK

EK U20 IN TALLINN

Zoë Laureys zesde met 4x400m

Zoë Laureys haalde met de Belgische juniorespl­oeg 4x400m een zesde plaats in de finale op het EK U20 in Tallinn. Het viertal, met ook Liefde Schoenmake­r, Gylliane Botty en Ilana Hanssens, verbeterde het Belgisch junioresre­cord tot 3’37”95.

SOFTBALL

2DE DIVISIE (V)

Wisselend succes voor Giants

Giants Heist/Olen werkte met wisselend succes de matchen tegen Mont-Saint-Guibert Phoenix af. De eerste wedstrijd werd met 12-18 verloren, in het tweede duel nam Giants vlot de maat en won het met 21-6.

WIELRENNEN

VK VOOR ASPIRANTEN

Zilver voor Jilke Michielsen

Jilke Michielsen behaalde gisteren in Mazenzele-Opwijk het zilver op het Vlaamse kampioensc­hap bij de 14-jarige meisjes. De aspirante uit Rijmenam kleurde samen met Auke De Buysser de wedstrijd, maar moest in de massasprin­t de duimen leggen voor de nationale kampioene. “We reden enkele ronden samen op kop, maar werden in de finale bijgehaald door het peloton. In de massasprin­t was De Buysser te sterk. Toch ben ik heel blij met deze tweede plaats”, aldus de jongere zus van ex-renners Joran en Jarne Michielsen. NIEUWELING­EN IN HULSHOUT

Itegemnaar Gilles Dockx tweede massasprin­t

Gilles Dockx spurtte gisteren in de afwachting­swedstrijd voor nieuweling­en in Hulshout naar een tweede plaats achter Mauro Cuylits. “Sprinten is nochtans niet mijn sterkste punt. Ik hou meer van het klimwerk”, zegt de jonge Itegemnaar, die zich in de loop van de wedstrijd ook al had laten opmerken in een ontsnappin­g met twee en die nu alles zet op het BK van komend weekend in Liedekerke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium