Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Leerling klopt zijn leermeeste­r

Huwelijk lijkt 30-jarige Laurent Nuyens vleugels te geven

-

Het was haast al Nijlen wat de klok sloeg op de Gold League-jumping in Sint-Katelijne-Waver. De 30jarige Laurent Nuyens nam de openingsru­briek voor zijn rekening. Zowel Emilia Hendrickx als Chaouki Rijnders, ook allebei uit Nijlen, volgden dat voorbeeld. En alsof dat nog niet volstond, sloeg Nuyens op de slotdag nogmaals toe. Jeroen Appelen (Shir Khan S) uit Onze-LieveVrouw-Waver nam in SintKateli­jne-Waver de Grote Prijs voor zijn rekening.

Danny Van Es ging in Sint-Katelijne-Waver met twee rubrieken aan de haal. Op de eerste concoursda­g werd de Puttenaar echter geklopt door zijn leerling, de Nijlense kersvers getrouwde Laurent Nuyens.

“Van mijn vrouw moet ik harder rijden, rijden om te winnen”, lacht Nuyens. “Ik ben recent, op 15 mei, in het huwelijksb­ootje gestapt. Tien jaar waren we al samen. Trouwen was op zich niet meer nodig, maar begin dit jaar heb ik dan toch maar om haar hand gevraagd. Vier maanden later waren we getrouwd. Vroeger reed ik heel rustig. Ik won hier en daar weleens, maar van Stéphanie moet het sneller, veel sneller. En kijk, de zeges volgen. Het was ook wel speciaal om te winnen van Danny (Van Es, red.). Hij is al jaren mijn trainer.”

Woensdag zorgde Nuyens voor een dubbelslag door opnieuw met de zege aan de haal te gaan. “Dinsdag heb ik niet gereden, ik gun mijn paarden een rustdag.”

Dertig Belgen in actie in Azelhof

Vanaf vanmiddag gaan dertig Belgen de strijd aan op het Azelhof in Lier. In de driesterre­nconcours nemen ze het op tegen ruim driehonder­d buitenland­ers. Ook het plaatselij­ke duo, broer en zus Hazebroek, zijn weer van de partij.

Er wordt in Lier op twee terreinen gereden. Er staan namelijk ook een CSI* en proeven voor jonge paarden op het programma.

Afspraak vandaag in het Azelhof vanaf 14 uur voor de eerste 1.40mrubriek.

Svelta Melsele - KSV Bornem (vanavond 20.00u)

KSV Bornem speelt vanavond om 20 uur zijn eerste oefenmatch van de voorbereid­ing bij derdeklass­er Svelta Melsele.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium