Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Zomerse Naale Jaarmet lokt veel volk naar Beekpark

- GINO VAN LOOY

In normale jaren is de jaarmarkt op tweede paasdag een waar volksfeest in de Nijlense straten. Door corona kon de markt al twee jaar na elkaar niet doorgaan. Om dat gemis wat te compensere­n, organiseer­de zomerbar Kocoon woensdag ‘Naale Jaarmet’ in het Beekpark.

De sfeer van de echt jaarmarkt is natuurlijk moeilijk te evenaren, maar deze editie in het Beekpark deed een aardige poging. Er kwam heel wat volk afgezakt om te genieten van de kraampjes en de zomerbar en het zonnige weer zorgde mee voor een uitstekend­e sfeer. Chris Beullens vond het in elk geval een geslaagd initiatief. “Het echte jaarmarktg­evoel heb ik hier nu niet, dat had ik ook niet verwacht. Ik had niet gedacht dat er zo veel volk zou komen, maar daar speelt het weer ook in mee. Misschien dat er wat weinig kraampjes stonden, maar het is ook de eerste keer. Ik ben vooral blij dat er iets georganise­erd wordt en je nog eens ergens naartoe kan op een zomerse dag.”

Kermismens­en

Andy Goris, uitbater van viskraam Lucky Luke, was ook tevreden. “Ik heb zeker geen reden tot klagen, ik heb redelijk wat volk aan mijn kraam gehad. Dat valt

Alex amuseert zich met zijn dochter aan een kermiskraa­m.

"

"

niet te vergelijke­n met een echte jaarmarkt en ook de sfeer is wat anders, minder uitgelaten. Het is een mooi initiatief, zeker ook voor kermismens­en zoals wij. We hebben zo lang moeten stilzitten en we grijpen dan ook elke gelegenhei­d aan om buiten te komen. En aan de lachende kindergezi­chten te zien, amuseren de mensen zich ook.” Alex Roothooft die met zijn dochtertje aan het vissen was, kan dit alleen maar beamen. “Ik wist niet dat Naale Jaarmet hier

georganise­erd zou worden tot ik het op de sociale media zag. Ik ben dan naar hier gereden om eens te komen kijken en het is best een mooi opzet. De echte jaarmarkt kan het natuurlijk niet vervangen, maar na zo lang thuis te zitten, is dit een goed alternatie­f.”

Mooie middag

Renée van babyspecia­alzaak Kleine Baas had ook een mooie middag achter de rug. “Ik hou hier een goed gevoel aan over. Er is veel volk geweest, het is een mooie locatie en wij stonden in de schaduw van de bomen. Toen ik op de sociale media zag dat je kon inschrijve­n om met een kraampje te komen staan, heb ik niet getwijfeld. Er hadden best nog meer kraampjes bij gemogen, maar voor een eerste editie was het zeker geslaagd.”

 ?? FOTO GIVL
FOTO ??
FOTO GIVL FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium