Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Uitzonderl­ijke ‘open prikdag’ in Nekkerhal voor niet-gevaccinee­rde volwassene­n

-

Volwassene­n die nog niet gevaccinee­rd werden, kunnen op zaterdag 24 juli terecht op de ‘open prikdag’ in het vaccinatie­centrum in de Nekkerhal. Een afspraak maken is op die dag uitzonderl­ijk niet nodig. Er zal gevaccinee­rd worden met de vaccins van Johnson & Johnson, waar slechts één prik van nodig is.

Het vaccinatie­centrum voor Mechelen en Sint-Katelijne-Waver in de Nekkerhal kreeg net als eind vorige maand opnieuw 1.200 vaccins van Johnson & Johnson geleverd. Dat biedt het centrum de kans om op korte termijn een grote groep mensen te vaccineren. Daarom wordt er nu zaterdag, 24 juli, een open prikdag georganise­erd.

“Een afspraak maken is uitzonderl­ijk niet nodig. Iedere volwassene mag zich tussen 11u en 15u doorlopend aanmelden in het vaccinatie­centrum”, klinkt het. “Er zijn wel enkele voorwaarde­n aan verbonden. Zo moet je inwoner zijn van Mechelen of Sint-Katelijne-Waver en mag je nog geen prik van een ander vaccin hebben gekregen. Wie alleen een uitnodigin­g voor een ander vaccin kreeg, kan zich wel aanmelden. De bestaande uitnodigin­g wordt dan geschrapt.”

Randanimat­ie

Het stads- en gemeentebe­stuur roepen samen met de Eerstelijn­szone Mechelen-Katelijne iedere volwassene die zich nog niet liet vaccineren op om zaterdag af te zakken naar de Nekkerhal. “Het is van cruciaal belang dat we zo veel mogelijk mensen bereiken, daarom vragen we iedereen om deze prikdag ook in zijn of haar omgeving te communicer­en. Alleen zo kunnen we een zo hoog mogelijke vaccinatie­graad halen”, klinkt het bij burgemeest­ers Alexander Vandersmis­sen (Groen-Vld-m+) en Kristof Sels (N-VA).

Tijdens de open prikdag wordt er ook randanimat­ie voorzien. Zo zal een bakfiets-dj op de parking voor sfeer zorgen en kunnen de wachtenden op aangepast entertainm­ent rekenen. De vrijwillig­ers die zich al maanden inzetten in het vaccinatie­centrum zullen dan weer kunnen genieten van een paar leuke extra’s. Er komt onder meer een foodtruck langs.

Jolien Aerts.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium