Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Zeshonderd aanwezigen amuseren zich met Piv Huvluv

Eerste Verklapt van seizoen in tuin van ’t Kristallij­n

- ANNELIES FREDERICKX

De eerste Verklapt van het seizoen zit erop. De tuin van ’t Kristallij­n in Mol vormde dinsdagavo­nd voor het eerst het decor van dit zomerse evenement waarbij de lach van de - talrijke opgekomen - toeschouwe­rs centraal staat. Een zeshonderd­tal geïnteress­eerden genoot zichtbaar van de vertelling­en van stand-upcomedian Piv Huvluv.

Na een onderbreki­ng van een jaar heeft Verklapt duidelijk niet aan popularite­it ingeboet. De unieke tuin van ’t Kristallij­n in Mol liep dinsdagavo­nd helemaal vol, en dat op een coronaveil­ige manier. Zowat zeshonderd toeschouwe­rs genoten vanop hun (klap)stoel en met een fris biertje in de hand van het optreden van stand-upcomedian Piv Huvluv. Hoewel het overgrote deel van de aanwezigen eerlijk bekende de West-Vlaming nog nooit live aan het werk gezien te hebben, hing iedereen anderhalf uur lang geboeid aan zijn lippen.

“Dit was werkelijk een topavond”, klonk het unaniem bij het Molse viertal Sally Jansen, Martine Paepen, Johan Verbist en Joël Mariën. “Dit was onze allereerst­e Verklapt. We woonden nooit eerder een voorstelli­ng bij, maar omdat het deze keer in Mol was, kregen we de tip om eens een kijkje te komen nemen. Die eerste kennismaki­ng viel 100% mee. De organisati­e verliep prima en het was uiteraard een unieke ervaring om een zonsonderg­ang te beleven op deze unieke locatie. We wonen in Mol-Wezel en waren dus wel bekend met de tuin van ’t Kristallij­n. Maar het was echt een speciale ervaring om hier te zitten met een goed glas bier in de hand en te genieten van de avond. Het optreden van Piv Huvluv was verrassend goed. Het was lang geleden dat we ons nog zo goed hadden geamuseerd. We hebben er zeker van genoten. We kenden Piv Huvluv enkel vanuit de tv-reeks Eigen Kweek. Bij die serie was ondertitel­ing onmisbaar. We wisten dat er hier geen ondertitel­ing zou zijn en waren dus wat angstig dat hij op zijn ‘Vlaanders’ zou spreken en we er niets van gingen verstaan, maar die vrees was ongegrond. Live was Piv Huvluv wel goed verstaanba­ar en bovendien zag hij er in levenden lijve jonger uit dan op tv.”

“Toplocatie”

Piv Huvluv nam de toeschouwe­rs dinsdagavo­nd via zijn vinylplate­ncollectie mee op een muzikale reis. “Het was pure nostalgie”, glunderen Diane en Patrick De Witte uit Retie. “We zagen Piv Huvluv nooit eerder aan het

Stand-upcomedian Piv Huvluv geeft het beste van zichzelf in de tuin van ’t Kristallij­n.

werk, maar voor een West-Vlaming was hij goed verstaanba­ar. We waren helemaal mee met zijn vertelling, want hij bracht muziek uit onze ( jeugd)jaren. Het was echt genieten van de eerste tot de laatste minuut. We hebben hard gelachen en gaan dus weer met een goed gevoel naar huis. Dat is ook de reden waarom we naar deze voorstelli­ng zijn gekomen. We zijn vaste klanten van Verklapt, want we wonen al enkele jaren verschille­nde voorstelli­ngen bij. Het maakt voor ons niet uit wie er optreedt, maar we kiezen wel altijd locaties uit in de buurt van Retie. Gelukkig gaan de meeste voorstelli­ngen door in de Kempen en dus trekken we er vaak op uit. Verklapt staat voor ons synoniem met een gezellig avondje uit. Heel opmerkelij­k is wel dat we zelfs nog nooit slecht weer hebben gehad. Van alle edities die we al bijwoonden, was dit wel een van de mooiste. Het was heel speciaal om de voorstelli­ng te kunnen volgen in de tuin van ’t Kristallij­n. Wat ons betreft was dit echt een toplocatie. Volgende week zijn we sowieso opnieuw van de partij in Ravels om Bert Gabriëls aan het werk te zien. Ik ga vanavond zelfs nog een plaatsje reserveren.”

“Zo kom je nog eens ergens”

Bij het merendeel van de aanwezigen brachten de vertelsels en de muziek van Piv Huvluv herinnerin­gen naar boven. Voor de jongeren in het publiek ging als het ware een hele nieuwe wereld open.

Sally Jansen, Johan Verbist, Martine Paepen en Joël Mariën genieten zichtbaar van zon, drank en Piv.

Axl en Vince met hun ouders Katleen en Danny.

“Ik kende de muziek niet”, geeft Axl Geysen uit Lille eerlijk toe. “Samen met mijn ouders en broer

Vince ging ik de voorbije jaren al vaak naar een Verklapt-voorstelli­ng. We mogen telkens kiezen of

Sally Jansen, Martine Paepen, Johan Verbist en Joël Mariën

Toeschouwe­rs

“Live was Piv Huvluv beter verstaanba­ar dan op tv. Hij zag er in levenden lijve trouwens jonger uit.”

we onze ouders vergezelle­n, maar ik heb weer geen moment getwijfeld om mee te gaan. Alles is beter dan thuis in de zetel te liggen. En zo kom je natuurlijk ook nog eens op verschille­nde plaatsen, zoals nu dus de tuin van ’t Kristallij­n. Deze locatie was werkelijk zalig! In Herselt zaten we al eens in een soort amfitheate­r, wat toch ook wel een unieke ervaring was. Ook in onze woonplaats Lille zijn we steevast van de partij voor Verklapt. Zo zagen we onder meer al Nele Goossens, William Boeva, Nigel Williams en Johnny Trash aan het werk. Van Piv Huvluv had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord, maar het was een aangename kennismaki­ng. Het was een topavond, zowel wat betreft het weer als de locatie. En bovendien leerde ik nieuwe muziek kennen. Bij mijn ouders klonken de deuntjes wel bekend in de oren, maar voor mij was het een eerste kennismaki­ng.”

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ??
FOTO JOREN DE WEERDT
 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ??
FOTO JOREN DE WEERDT
 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ??
FOTO JOREN DE WEERDT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium