Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

BKO De Peulder wuift ‘vaste waarde’ Maria Lens na dertig jaar uit

-

Bij buitenscho­olse kinderopva­ng (BKO) De Peulder in Peulis (Putte) wuifden ze recent medewerkst­er Maria Lens (64) uit. Na bijna 31 jaar dienst mag ze gaan genieten van haar pensioen, maar ze blijft zich als vrijwillig­er inzetten bij de Parochiesc­hool.

Peulenaar Maria Lens begon op 1 september 1990 te werken bij de BKO in Peulis. Intussen is ze 64 jaar en heeft ze eigenlijk langer gewerkt dan strikt genomen moest. “Ik heb mijn job tot op het allerlaats­te moment enorm graag gedaan”, zegt ze. “Ik heb nog altijd veel ideeën, maar op een bepaald moment moet je het toch aan een jongere generatie.”

Burgemeest­er Peter Gysbrechts en schepen van Kinderopva­ng Inge De Bie (Beiden Lijst Burgemeest­er) zetten Maria onlangs op haar werkplek in de bloemen. Haar collega’s en tal van ouders en kinderen waren er ook bij. BKO-coördinato­r Claudine Van Hove overliep intussen haar rijkgevuld­e carrière nog eens op een ludieke manier.

Geen lege agenda

Het werd een emotioneel afscheid, maar van ‘het zwarte gat’ heeft Maria geen schrik. “Als vrijwillig­er doe ik al bijna dertig jaar het middagtoez­icht op de Parochiesc­hool in Peulis”, zegt ze. “Dat blijf ik doen. Vanaf september ga ik er na de schooluren ook sport geven aan de kinderen van het eerste en het tweede leerjaar. De resterende tijd ben ik bezig met mijn kleinkinde­ren. Zij hoeven zelf dus niet meer naar de opvang te gaan. Thuis hebben we ook beestjes die moeten verzorgd worden. Mijn agenda zal dus zeker niet plots leeg zijn.”

Intussen kreeg Maria al tal van hartverwar­mende reacties te horen en te lezen. Sommige ouders die op het einde van haar carrière hun kinderen brachten, zaten ooit zelf nog bij haar in de opvang. “Er zijn zelf kinderen van vijfentwin­tig of dertig jaar geleden die nu als volwassene­n nog bij mij op beoverlate­n zoek komen. Blijkbaar heb ik toch een goeie indruk nagelaten”, vertelt ze lachend.

 ?? FOTO RR ?? Medewerkst­er Maria Lens werd in de bloemen gezet voor haar dertigjari­ge carrière bij BKO De Peulder.
FOTO RR Medewerkst­er Maria Lens werd in de bloemen gezet voor haar dertigjari­ge carrière bij BKO De Peulder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium