Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Crimineel riskeert 47ste veroordeli­ng na reeks diefstalle­n uit tuinhuizen

-

Een 43-jarige man uit Herentals stond donderdag terecht voor verschille­nde diefstalle­n uit tuinhuizen in Berlaar. Hij stal onder andere fietsen en drank. De man riskeert een gevangenis­straf van twee jaar. Als het zover komt, zal het al de 47ste keer zijn dat hij een veroordeli­ng oploopt.

Op 15 juni omstreeks half zes in de ochtend werd Jan S., die in Herentals verblijft, door de politie gearrestee­rd aan de voetbalvel­den van Berlaar-Heikant. De man was dronken en had tijdens een dooltocht verschille­nde zaken gestolen. Hij drong daarbij binnen in zeker twee tuinhuizen. In een derde tuinhuis raakte hij niet binnen.

“Hij stal onder andere een defecte fiets die hij snel weer achterliet in een struik, een E-bike en verschille­nde voorwerpen”, aldus het parket. “Hij moet ook een grote dorst hebben gehad, want uit het ene tuinhuis verdwenen er enkele biertjes en uit het andere stal hij zes flesjes Leffe en zestien blikjes Cola. Uiteindeli­jk dronk hij slechts één flesje leeg. De rest liet hij opnieuw achter.”

Geen onbekende

De man is allesbehal­ve een onbekende voor politie en gerecht. Hij werd in een periode van twintig jaar maar liefst 46 keer veroordeel­d voor verschille­nde feiten. “In 2003, 2004 en 2017 kreeg hij probatieka­nsen, maar die greep hij niet”, aldus de openbaar aanklager.

Het parket vordert daarom een effectieve gevangenis­straf van twee jaar. De verdedigin­g wil opnieuw een voorwaarde­lijke straf. Uitspraak op 28 juli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium