Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Man riskeert twee jaar cel voor slagen en verwonding­en aan zwangere vriendin

-

Een 38-jarige man uit Willebroek moest zich donderdag voor de rechtbank in Mechelen verantwoor­den voor slagen en verwonding­en aan zijn zwangere vriendin. De man sloeg de vrouw onder andere hard in de buik. Hij riskeert een effectieve celstraf van twee jaar.

De feiten speelden zich af in het voorjaar van dit jaar. De toenmalige partner van Dimitry D.M. belde de politie omdat haar vriend haar had geslagen.

“Hij sloeg haar onder andere tegen de kin waarna ze met haar hoofd tegen de muur botste”, aldus het parket. “Uit de verklaring­en van de vrouw bleek dat D.M. een dag eerder ook al agressief was. Hoewel de vrouw zwanger was, sloeg hij haar hard in de onderbuik, gaf hij een kniestoot in de rug en greep haar naar de keel.”

Tijdelijk huisverbod

Na het partnergew­eld kreeg de 38-jarige Willebroek­enaar een tijdelijk huisverbod opgelegd door de familierec­htbank. Toch zocht hij enkele weken later opnieuw contact met zijn ex-partner. De zwangersch­ap was op dat moment afgebroken.

“De afspraak liep opnieuw uit de hand en hij was opnieuw agressief. De vrouw liep daarbij verwonding­en op aan haar oog en elleboog, moest naar het ziekenhuis en was veertien dagen werkonbekw­aam”, aldus het openbaar ministerie.

Twee jaar cel

De procureur tilt zwaar aan de feiten en het gebrek aan schuldinzi­cht bij de beklaagde.

“Hij ontkende het partnergew­eld en wentelde zichzelf in de slachtoffe­rrol. Daarboveno­p schoof hij de verantwoor­delijkheid af op de vrouw zelf. Hij beweerde dat de verwonding­en de oorzaak waren van een val of van haar zoontje, dat autisme heeft. Eerder werd hij al eens veroordeel­d voor partnergew­eld bij een andere vrouw. De maat is dan ook meer dan vol en ik vorder een effectieve celstraf van twee jaar en een boete van 400 euro.”

Werkongeva­l

De verdedigin­g van Dimitry D.M. ontkende de feiten niet.

“Er zijn geen excuses voor dit gedrag. Het zijn zeer ernstige feiten en dat beseft mijn cliënt ook”, sprak zijn raadsman, die wel verwees naar de moeilijke persoonlij­ke situatie van de man nadat die een zwaar werkongeva­l had. Hij vraagt een voorwaarde­lijke straf. De Willebroek­enaar zelf zei veel spijt te hebben van de feiten.

De rechtbank velt een oordeel op 28 juli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium