Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

1. Club Brugge

-

Kampioen worden is al lang geen doel meer voor Club Brugge. De echte ambitie ligt internatio­naal met de lat op de achtste finales van de Champions League. Om daar te raken, moet Club vooral in spelers investeren. Aan de vooravond van de competitie blijft het wachten op een nieuwe transfer.

Club zit wel op een berg geld. Het Amerikaans­e investerin­gsfonds Orkila Capital nam voor 30 miljoen euro aan aandelen over en investeerd­e nog eens 20 miljoen cash. Daarnaast wist Club deze week Kossounou te verkopen aan Leverkusen voor een bedrag dat met bonussen kan oplopen tot bijna 30 miljoen - goed voor een clubrecord.

De eerste prioriteit­en zijn het aantrekken van een vervanger van Kossounou en een nieuwe linksback. Club nam opnieuw afscheid van Denswil, terwijl Ricca en Sobol niet op hetzelfde hoge niveau acteerden als Mata op rechts. Clement koos

Wat met Bas Dost? in de Supercup voor een 4-2-2-2. Benieuwd of hij op dat elan doorgaat.

Aanvallend moet Club zich wapenen voor een mogelijk vertrek van Lang en/of De Ketelaere. Dat Antwerpvoo­rzitter Gheysens Standardwi­nger Balikwisha wegkaapte, was een streep door de rekening. Club gaat op zoek naar nieuwe jonge profielen, die met een mooie meerwaarde kunnen worden verkocht.

Voorin moet blijken hoe lang Club wil doorgaan met Dost (32). Het contract van de spits loopt af in de zomer van 2022. Qua goals en profession­alisme is zijn transfer een succes, maar stiekem droomt blauwzwart van een nieuwe Wesley.

Manager Vincent Mannaert heeft nog een maand en een week om Champions Leaguekwal­iteit naar het oefencentr­um in Westkapell­e te lokken.

Deze pronostiek zal Philippe Clement niet verrassen. De Supercup bewees nog maar eens dat Club favoriet is om opnieuw kampioen te worden. Vandaag blikt de coach van Club Brugge vooruit op de competitie, maar hij liet wel al doorscheme­ren dat hét doel dit seizoen eindelijk overwinter­en in de Champions League is.

“Daar moeten we de volgende stap zetten, een ambitie die we ook willen uitdragen. Ik ben ambitieus, het bestuur ook. Daarom werken Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert keihard aan versterkin­gen.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium