Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Ik doe geen domme dingen meer”

Gaspard Van Peteghem hoopt met Anarto-SVK weer op te bouwen

- IVAN ELEGEERT

Gaspard Van Peteghem heeft al heel wat wielerwate­rtjes doorzwomme­n. Met Spar-Oki boekte hij successen met Etienne De Wilde en met team Cibel voerde hij jarenlang de continenta­le rankings aan. “Met Anarto-SVK heb ik een stevige stap teruggezet. Maar ik beleef er nog altijd evenveel plezier aan”, vertelt de Belseelse ploegleide­r.

“We hebben tien renners aangeslote­n bij onze ploeg, maar door corona kunnen onze twee Britse coureurs de oversteek niet maken. Daardoor heb ik maar acht effectieve­n en moet er al eens een gastrenner mee om ons programma te rijden. Zo waren we vorige week zowel in de interclub in Sint-Niklaas als in een Franse rittenkoer­s aan het werk.”

Ondertusse­n heeft het team wel al twee provincial­e kampioenen in de rangen. “Jorre Debaele won de provincial­e titel in Limburg. In Kerniel werd hij vierde, net na drie renners van continenta­le teams. Jorre is een vechtertje en maakt graag koers. Dat zie ik graag. Enkele dagen voor hij de titel pakte, was hij in Frankrijk al de aanstoker van een lange vlucht. Helaas werd die groep door een gesloten overweg geremd. Ook Gauthier Ronsse heeft me in Frankrijk overtuigd.”

Maar de zege en de titel van exprof Jérôme Baugnies deden Van Peteghem helemaal blinken. “Toen ik Jérôme in de ploeg haalde, fronsten heel wat mensen hun wenkbrauwe­n. Wel, ik heb het tegendeel

Jorre Debaele bezorgde Gaspard Van Peteghem een provincial­e titel. bewezen. Jérôme is een topkerel. Hij krijgt bij ons zijn vrijheid, maar op de momenten dat hij er moet staan, kan ik op hem rekenen. Schrijf hem maar op voor het Belgisch kampioensc­hap en voor de profkoers in Ninove.”

Nieuwe sponsors

Volgend seizoen zou Van Peteghem de ploeg graag weer wat uitbreiden. “Door corona viel een groot deel van ons programma dit jaar in het water. Zo mochten we

in de Ronde van Luik en de Flèche du Sud starten, maar die koersen gingen niet door. Mijn contacten blijven echter goed en we mogen er zeker terugkomen. Ik hoop weldra met twee nieuwe bijkomende sponsors een deal te maken. Als dat lukt, zijn we weer vertrokken. Maar ik blijf voorzichti­g en doe geen domme dingen meer. Er is ook een leven zonder de koers. Al is dat voor mij niet makkelijk”, lacht Van Peteghem.

EK JUNIORES OPEN WATER

uit Itegem neemt zaterdag in Parijs deel aan de 10km open water op het Europees kampioensc­hap voor juniores Voor Wijns is het zijn tweede deelname aan een EK. In 2019 werd hij zeventiend­e op de 7,5km.

Seppe Wijns

SOFTBAL

RESERVES MEN

Afterburne­rs Heist

ontvangt zaterdag om 19.00u hekkenslui­ter Merchtem Cats.

2DE DIVISIE (V)

(Heist/Olen) verloor woensdag twee wedstrijde­n tegen Deurne Spartans met 15-1 en 13-8. Zondag wachten in Seraing weer twee matchen, om 13.00u en om 15.15u.

Giants

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium