Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Schitteren­d om die jonge gasten elke week beter te zien worden”

34-jarige Tim Van de Wielle stoomt jongeren klaar voor beachvolle­ybal

-

Tim Van de Wielle, de voorbije drie seizoenen ook trainer bij Mendo Booischot, behaalde aan de zijde van Seppe Baetens de voorbije vier toernooien meer dan degelijke resultaten. Hij hoopt in Leuven een vervolg aan die positieve reeks te kunnen breien.

Zowel in Ieper, in Kortrijk, in Lommel als in Waregem wist Van de Wielle de kwalificat­ies op zaterdag te overleven en er op zondag bij te zijn. Met als uitschiete­r een halvefinal­eplaats in Lommel. “Niet slecht voor een oudje”, klinkt het met de nodige zin voor humor. “Ik begin het toch te voelen dat ik niet meer van de jongsten ben. De combinatie van wedstrijde­n op zaterdag en op zondag maakt het toch wel zwaar. Vooral omdat de recuperati­etijd tussen de wedstrijde­n met de verre verplaatsi­ngen ook nog eens vrij kort is. Stijfheid op maandag is nu mijn deel.”

Toch straalt de tevredenhe­id af van Van de Wielle. “Het doel was de kwalificat­ies te overleven. Dat is ons iedere weekend gelukt. Die halve finale in Lommel was een extraatje. Maar ik besef maar al te goed dat het misschien eenmalig zal zijn. We hadden toen een zeer goede dag en hadden ook het nodige geluk met de loting. Ik hoop dat we nu in Leuven kunnen bevestigen en de kwalificat­ies overleven.”

Van de Wielle zegt dat er in Leuven op zondag bij zijn niet evident is. “Het is zowat het eerste toernooi waar alle topteams aanwezig zijn en dat maakt dat het heel wat moeilijker zal zijn om de kwalificat­ies te overleven. Daarnaast geef ik wekelijks twaalf uur beachvolle­ybaltraini­ng aan de topsporter­s in Leuven. Het is schitteren­d om die jonge gasten wekelijks beter te zien worden. Het heeft wel als keerzijde dat Seppe en ik veel minder samen kunnen trainen en dat we er wekelijks sterkere, jongere teams bij krijgen. Maar met het oog op de toekomst van het Belgische beachvolle­ybal kan ik het alleen toejuichen dat er sterke teams op komst zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium