Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Een klassement stijgen, is zeker nog een ambitie”

Gilles Van Hout begint aan zijn zomerseizo­en op eigen TC Molenbos

-

Het Diamanttoe­rnooi op TC Molenbos gaat stilaan de laatste rechte lijn in. De reeks Dames 1 in het Belgian Circuit mag dan wel het paradepaar­dje zijn in Nijlen, toch wordt het voornameli­jk ook uitkijken welke prijzen de thuisspele­rs weten weg te kapen. Zo verdedigt Gilles Van Hout de lokale kleuren in Heren 2.

Voor Gilles Van Hout (85 punten) wordt het meteen de opener van het seizoen. De lesgever kwam nog niet in een toernooi uit in 2021.

“Vooral door een gebrek aan tijd”, geeft hij aan. “De focus lag de voorbije maanden inderdaad op het lesgeven, zodat ik nog maar weinig kon trainen. Maar op het eigen TC Molenbos wou ik toch van de partij zijn. Die specifieke ambiance rond het veld wilde ik maar wat graag opsnuiven.”

“Bovendien heb ik zeker nog ambitie. Een klassement stijgen, is nog een doel, al zal ik er de slaap niet voor laten mocht het niet lukken. Hoe dan ook is het toch wel de bedoeling om de komende weken hier en daar nog wat toernooien mee te pikken.”

Naast Gilles Van Hout, die als tweede reekshoofd fungeert in Heren 2 (75-90 punten), is ook Esmee Bruin (85 punten) een lokale kanshebber op de eindzege in Dames 2 (65-85 punten). Van Yanis Chenouh (50 punten) wordt dan weer verwacht dat hij ver kan geraken in Heren 4 (35-50 punten).

Magali Kempen

In Dames 1 is Magali Kempen (TC Embourg) de absolute topfavorie­te. Voor het nummer elf van ons land worden het de eerste stapjes in het Belgian Circuit. Meeste tegenstand heeft Kempen nog te vrezen van Helena Verbeeck (TC Gym) en Esther Willems (TC Heiveld). Youngster Jana Otzipka (STEPP) is outsider in Nijlen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium