Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Gemeente schenkt 50.000 euro bovenop noodhulp

-

Na vele andere gemeenten uit onze regio, maakt ook Puurs-SintAmands een bedrag vrij voor de slachtoffe­rs van de watersnood in ons land. Het gaat om een bedrag van 50.000 euro.

De gemeente beseft dat er heel wat financiële steun nodig is om het rampgebied weer leefbaar te maken. “Heel wat inwoners uit onze gemeente hebben al een financiële bijdrage gestort via het Rode Kruis”, zegt burgemeest­er Koen Van den Heuvel (CD&V). “Vereniging­en starten inzamelact­ies op en mensen duiken in hun kasten om hun herbruikba­re spullen te schenken. Zo werd ook in een mum van tijd SOS Klein-Brabant opgericht om al deze goederen op een gecoördine­erde manier in het rampgebied te krijgen. De gemeente zelf heeft ook al materieel zoals stroomgroe­pen ter beschikkin­g gesteld en wil nu ook een financiële bijdrage doen van 50.000 euro.”

Begin deze week vertrokken vanuit Klein-Brabant twee vrachtwage­ns met veertig ton aan hulpgoeder­en richting Wallonië. Het initiatief kwam van een aantal vrijwillig­ers van de Dodentocht, maar werd al snel gesteund door de gemeenten Bornem en PuursSint-Amands.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium