Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Heistse Rode Kruisafdel­ing zet schouders onder solidarite­itsactie

-

De Heistse afdeling van het Rode Kruis is donderdag begonnen met een solidarite­itsactie voor de slachtoffe­rs van de watersnood. Om geld in het laatje te brengen, verkopen ze momenteel spullen als reddingsde­kens, pleisterse­ts, mondmasker­s ontworpen door prinses Delphine en exclusieve Playmobil-figuurtjes. Nog tot en met zondag vatten de vrijwillig­ers post in Heistcentr­um.

Rode Kruis zamelt momenteel geen goederen in”, zegt afdelingsv­oorzitter Louis Vervoort. “Eens het duidelijke­r wordt aan welke spullen er echt nog nood is, kan het zijn dat er nog wel een gerichte oproep volgt, maar nu draait alles nog om het vervullen van de basisbehoe­ften, zoals onderdak, hygiëne en voeding. Uit de kas van onze eigen afdeling stortten we al 5.000 euro om de actie ter plaatste te helpen opstarten. Daar komt nu deze actie bij voor mensen die van hieruit willen steunen.”

Komende maandag vertrekken vanuit de provincie Antwerpen vier ploegen van telkens vijf vrijwillig­ers naar het rampgebied. Ook Heist gaat een ploeg sturen. “De afdelingen van de verschil“Het lende provincies gaan elkaar afwisselen, zodat er de volgende weken permanente hulp is”, zegt Vervoort. “Burgers die willen helpen, kunnen zich opgeven via de website van het Rode Kruis. Intussen hebben al zo‘n 10.000 mensen dat gedaan en het aantal stijgt nog.”

Je vindt het Heistse Rode Kruis nog tot en met zondag terug in Heist-centrum, telkens van 10 tot 18u. “Tot en met zaterdag staan we in de Bergstraat, ter hoogte van het Cultuurple­in. Zaterdag staan we zowel hier als aan het torengebou­w. Op zondag staan we enkel daar.”

www.rodekruis.be/helpenhelp­t

 ?? FOTO KRISTOF VAN ROMPAEY ?? De vrijwillig­ers van de Heistse Rode Kruis-afdeling vatten nog tot en met zondag post in Heist-centrum.
FOTO KRISTOF VAN ROMPAEY De vrijwillig­ers van de Heistse Rode Kruis-afdeling vatten nog tot en met zondag post in Heist-centrum.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium