Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Dronken man klimt op dak en bedreigt mensen met een mes

-

In de rechtbank van Mechelen stond Steve S. donderdag terecht voor de bedreiging van twee mannen uit Heist-op-den-Berg. Onder invloed van drank klom hij op het dak van één van de mannen en bedreigde hij hen met een mes. De man riskeert een gevangenis­straf van achttien maanden.

Begin vorige maand klom Steve S. in duidelijk beschonken toestand op het dak van een van zijn slachtoffe­rs. Toen die verhaal kwam halen, beweerde S. dat hij honger had. Na een korte discussie kwam de man naar beneden en vertrok hij. “Maar niet veel later kwam hij terug met een keukenmes en bedreigde hij de man en diens buurman, die na het voorval nog wat stonden na te praten”, aldus het parket. “S. kwam tot op enkele centimeter­s van zijn slachtoffe­rs en zwaaide met het mes.”

Drankmisbr­uik

Tijdens zijn verhoor ontkende de beklaagde de feiten niet, maar gaf hij aan geen slechte bedoelinge­n te hebben gehad. Volgens de verdedigin­g was het incident het gevolg van langdurig drankmisbr­uik. “Mijn cliënt heeft een zwaar leven achter de rug. Vanaf zijn twaalf jaar zat hij met zijn vader, een zwaar alcoholist, regelmatig op café. Daar heeft hij een verslaving aan overgehoud­en. Zijn moeder is ziek en hij heeft al verschille­nde jaren geen contact meer met zijn tienerkind­eren. Dat alles weegt enorm zwaar.”

Sinds 2008 werd Steve S. al elf keer veroordeel­d voor verschille­nde feiten. “We moeten de maatschapp­ij beschermen tegen hem en tegen de feiten die hij, ondanks de kansen die hij telkens krijgt, pleegt. Ik vorder dan ook een effectieve gevangenis­straf van achttien maanden”, sprak de openbaar aanklager.

De verdedigin­g vroeg een straf met probatie-uitstel zodat S. aan zijn probleem kan werken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium