Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Nieuwe omheining aan Nekkerhal moet ongewenste passanten buitenhoud­en

-

Uitbater Easyfairs van de Nekkerhal in Mechelen plaatste deze week een nieuwe omheining aan de ingang van de site, ter hoogte van de brandweerk­azerne. Het hekwerk moet ongewenste passanten weghouden. “Zowel voor de veiligheid van de mensen als voor de netheid van het domein is dit een goede zaak”, zegt Alain D’Haese.

plaatsten deze week een nieuwe omheining aan de hoofdingan­g van de site van de Nekkerhal in de Plattebeek­straat. Het hekwerk zorgde op sociale media meteen voor heel wat reacties van mensen uit de buurt. Zij vinden het bijvoorbee­ld jammer dat ze niet meer met hun hond over het domein zullen kunnen wandelen.

“Maar dat is net de bedoeling”, zegt Alain D’Haese van Easyfairs, dat de Nekkerhal huurt van de stad en uitbaat. “Onze site is geen openbaar domein en al zeker geen park dat geschikt is voor plezierwan­delingen. Daarnaast kregen we vaak te maken met vandalisme en moeten we ook regelmatig grote hoeveelhed­en afval opruimen, waaronder hondendrol­len. Om eerlijk te zijn, dat zijn we beu.”

“Zowel voor de netheid van de site als voor de veiligheid van de buurtbewon­ers is dit een goede zaak”, zegt D’Haese. “Als het evenemente­nseizoen opnieuw van start kan gaan en er opnieuw beurzen zullen plaatsvind­en in de Nekkerhal, wordt het opnieuw een aan- en afrijden van vrachtwage­ns en vorkheftru­cks. We willen het niet meemaken dat er zware ongevallen gebeuren omdat er tijdens de opbouw mensen op het terrein rondlopen die daar eigenlijk niet moeten zijn.”

Eerder sloot Easyfairs al een aantal toegangspo­orten langs zijstraten af. “Ook daar is toen veel reacArbeid­ers

De nieuwe omheining aan de Nekkerhal.

tie op gekomen, maar we vragen toch ook begrip”, klinkt het. “We investeren veel in het verbeteren van de Nekkerhal, zowel vanbinnen als vanbuiten. We sluiten de site dan ook niet af om moeilijk te doen of om de buren te pesten,

maar wel om er op toezien dat die inspanning­en niet verloren gaan. Aan de hondeneige­naars vragen we om elders te gaan wandelen. Er zijn in de buurt van de Nekkerhal heel wat alternatie­ven.”

 ?? FOTO STIJN VAN DE SANDE ??
FOTO STIJN VAN DE SANDE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium