Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Niels en Regi, Camille of toch OLIVIA?

Genomineer­den Radio 2 Zomerhit bekendgema­akt

- WOUT DESMYTERE

Het is weer die tijd van het jaar: de Radio 2 Zomerhit komt eraan. Na aparte overwinnin­gen maken Niels Destadsbad­er en Regi nu samen kans op de trofee met De wereld draait voor jou. Ook jonge talenten Camille en OLIVIA maken kans op de award.

Op zondag 15 augustus vindt naar goede gewoonte de uitreiking van de Radio 2 Zomerhit 2021 plaats in Blankenber­ge. Bart Peeters en Siska Schoeters zijn opnieuw van de partij als presentato­ren en donderdagn­amiddag werden op Radio 2 – waar anders – de tien genomineer­de artiesten bekendgema­akt.

Dat Niels Destadsbad­er en Regi tot de gelukkigen behoren, hoeft niet te verbazen. De muzikanten brachten eerder dit jaar het nummer De wereld draait voor jou uit. Ze scoorden in het verleden elk al een zomerhit (Regi vorig jaar met Kom wat dichterbij, Destadsbad­er was de drie jaar daarvoor alleenheer­ser dankzij Skown meiske, Verover mij en Mee naar boven). Maakt eendracht straks macht?

Behoren ook tot de genomineer­den: Camille met haar eerste eigen single Vuurwerk, OLIVIA met La di da en Bazart met Anders, een nummer van hun nieuwe plaat.

Met zijn recentste nummer Sterker dan ooit, dat hij schreef voor de Vlaamse feestdag, maakt ook gevestigde waarde Willy Sommers kans op de trofee. The Starlings wagen hun kans met Magic, Milow met ASAP.

Interessan­te samenwerki­ngen

Tijdens de liveshow zullen ook enkele interessan­te samenwerki­ngen te zien zijn. Denk aan Isabelle A & Tim Akkerman met Ik denk te veel, Metejoor & Emma Heesters met Rendez-vous en Tourist LeMC en Meskerem Mees met Niemandsla­nd.

Stemmen op jouw favoriete zomerhit kan vanaf zaterdag via de website van Radio 2 of de bijhorende app. Ook tijdens de live-uitzending kan er nog gestemd worden via televoting. Net zoals vorig jaar zal de show plaatsvind­en zonder (groot) publiek. Ter compensati­e zorgt Radio 2 in de aanloop naar 15 augustus voor een hoop randanimat­ie: van een podcast die de verhalen achter de genomineer­de nummers brengt tot een wedstrijd waarbij je een exclusief optreden van twee genomineer­de artiesten kan winnen.

 ?? FOTO VRT - JORIS BULCKENS ?? Vorig jaar sleepten Regi ft. Jake Reese & OT de Radio 2 Zomerhit in de wacht met het nummer ‘Kom wat dichterbij’.
FOTO VRT - JORIS BULCKENS Vorig jaar sleepten Regi ft. Jake Reese & OT de Radio 2 Zomerhit in de wacht met het nummer ‘Kom wat dichterbij’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium