Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

De stoerste hulpverlen­er: Nathan (6) met zijn graafmachi­ne

-

In de straten van Pepinster is een opmerkelij­ke hulpverlen­er aan de slag geweest: de 6-jarige Nathan, die als de beste een graafmachi­ne bedient. “Hij stond erop te helpen”, zegt zijn papa. “Wij keken hier niet van op.”

Toen Christophe Toussaint eind vorige week telefoon kreeg van de brandweer om puin te komen ruimen in Pepinster bracht de baas van een bedrijf in grondwerke­n de grote middelen in stelling. Hij haalde een tiental van zijn werklieden uit vakantie, die met evenveel bulldozers en andere werktuigen naar de zwaar getroffen stad trokken.

Zijn 6-jarige zoon Nathan zat ondertusse­n thuis in Soumagne, een vlakbij gelegen dorp waar geen wateroverl­ast geweest was. De elektricit­eit was er wel afgesloten. “En dus kon Nathan geen televisie kijken”, zegt Christophe. “De beelden van die overstromi­ngen had hij niet gezien. Maar hij hoorde de werklieden praten over de catastrofe daar en dat maakte hem nieuwsgier­ig. Hij wou helpen, zo bleef hij maar zeggen. Dus heb ik hem maandag meegenomen.”

Nieuwe baas

In Pepinster zat Nathan eerst nog op de knie van zijn papa. “Maar hij zei me dat er te veel puin was, dus sprong hij eraf.” Nathan nam zelf plaats achter het stuur van een graafmachi­ne en begon te helpen, waarna een toeschouwe­r een filmpje maakte, dat ondertusse­n meer dan honderddui­zend keer bekeken werd. “Enkele militairen stonden onder de indruk toe te kijken en een van hen is met Nathan op de foto gegaan. Hij stuurde die ons daarna door met een heel mooie boodschap erbij. Dit heeft ons echt geraakt.”

“Ik ben enorm fier op hem”, zegt papa Christophe. “Maar wij stonden er eigenlijk niet van te kijken. Toen hij 2 was, hebben we hem een eerste kraantje gekocht. Ook met de andere machines kan hij heel goed werken. Hij kan het bedrijf later zeker van mij overnemen.”

Nathan kwam uiteindeli­jk maar één dag helpen, omdat zijn ouders hem ook voor enkele stages ingeschrev­en hebben. “Maar als hij kon, zou hij hier elke dag zijn om te helpen.”

 ?? FOTO RR ?? De 6-jarige Nathan bedient een graafmachi­ne. Hij stond erop om te helpen.
FOTO RR De 6-jarige Nathan bedient een graafmachi­ne. Hij stond erop om te helpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium