Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pizzaruzie ontaardt in veldslag

Twee concurrere­nde zaakvoerde­rs vechten prijzenoor­log uit op straat

- SAM REYNTJENS

Het personeel van twee concurrere­nde pizzeria’s in de Breydelstr­aat vocht donderdagm­iddag een aanslepend­e vete uit. Vier vechtersba­zen moesten naar het politiekan­toor voor verhoor. Er werd ook een vuurwapen aangetroff­en.

De politie kreeg donderdagm­iddag de melding dat in de Breydelstr­aat gewapende mannen vanuit Pizzeria Da Vinci naar Pizzeria Avanti waren gelopen. Verschille­nde ploegen kwamen ter plaatse en namen vier personen mee voor verhoor. “Er werd eerst gedacht aan een overval, maar het was al snel duidelijk dat het om een ruzie tussen de twee restaurant­s ging”, zegt Fons Bastiaenss­ens van de lokale politie. “De twee zaken voeren al een tijdje een prijzenoor­log om voorbijgan­gers in hun restaurant binnen te lokken.”

Wie er donderdag uiteindeli­jk het vuur aan de lont stak is onduidelij­k. De zaakvoerde­r van Pizzeria Avanti legt de schuld alleszins bij zijn over- buurman. “Die familie waant zich al jaar en dag de baas in de straat. Ook de vorige uitbater van mijn zaak, een Poolse man, had al problemen met hen. Toen liep de baas van Pizzeria Da Vinci hier in de zaak met een mes achter de Pool aan.”

Texas

Ondertusse­n is Pizzeria Da Vinci al een tijd in handen van de zoon van de vorige eigenaar. “Maar die is niet veel beter, vandaag stonden ze hier met een groot mes en een pistool, ik waande mij in Texas”, klinkt het in Pizzeria Avanti. Aan de overkant klinkt een ander verhaal. Een ex-werknemer van Pizzeria Da Vinci legt uit: “Sinds twee jaar heeft Avanti een nieuwe eigenaar, voordien waren er nooit problemen. Toen onze baas vanmorgen zijn wagen aan het uitladen was, werd hij plots aangevalle­n door mensen die uit Pizzeria Avanti kwamen. Ons personeel is hem te hulp geschoten.” De andere handelaars in de straat hadden ofwel niets gezien, of wensten geen commentaar te geven, behalve dat dit te verwachten was.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? De twee pizzeria’s liggen schuin tegenover elkaar en leefden al langer op voet van oorlog.
FOTO WIM HENDRIX De twee pizzeria’s liggen schuin tegenover elkaar en leefden al langer op voet van oorlog.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium