Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verwacht geen paniek in de tent”

Anderlecht­verdediger Bram Nuytinck noemt Zulte Waregem nu serieuze titelkandi­daat maar...

- THST

Krijgt Anderlecht het toch nog moeilijk in de zoektocht naar de 32e landstitel? De zweem van onoverwinn­elijkheid is paars-wit alvast kwijtgespe­eld na de eerste thuisneder­laag in de competitie tegen Zulte Waregem. Bram Nuytinck moest woensdag geschorst toekijken maar maakt zich nog geen zorgen. “Het is onzin om na één nederlaag dramatisch te gaan doen”.

Heeft de concurrent­ie de achillespe­es van Anderlecht ontdekt? Het lijkt er sterk op. Na Club Brugge zondag maakte Zulte Waregem eergistere­n opnieuw gretig gebruik van de vele ruimte in de rug van de Anderlecht­verdedigin­g. Bram Nuytinck zag het gebeuren vanop de tribune. “Ik snap dat iedereen nu die indruk krijgt omdat we twee wedstrijde­n na elkaar goals slikken op die manier. Maar vergeet niet dat we voor de winterstop op net hetzelfde speelden en dat we toen een heel mooie reeks hebben neergezet”. Voor de Nederlande­r is er dan ook geen enkele reden om te gaan sleutelen aan het tactische plaatje. “Absoluut niet. We zijn een ploeg met een duidelijk spelconcep­t. We denken altijd vooruit en willen hoog druk zetten op de tegenstand­er. Dat we dan wel eens ruimte weggeven is logisch maar we hebbendits­eizoenvolg­ensmijbewe­zen dat onze manier van spelen wel degelijk succes oplevert”.

De reden waarom het dan toch misliep tegen Zulte Waregem is volgens Nuytinck te wijten aan de matige collectiev­e prestatie. “Ik denk niet dat het kwam door mijn afwezighei­d maar het liep gewoon niet lekker. We hebben het onszelf lastig gemaakt door het tempo veel te laag te houden. We kunnen goed voetballen maar dan moet dat balletje wel snel rondgaan en dat gebeurde niet.” Door de nederlaag voelt Anderlecht wel de hete adem van de West-Vlamingen in de nek. Winst tegen Charleroi op zondag brengt Dury en zijn ploeg op drie punten van de leiderspla­ats. “Mijn compliment­en voor Zulte Waregem. Als je na zoveel matchen tweede staat met een straat voorsprong, ben je een serieuze titelkandi­daat. Maar zorgen maak ik me niet. Ze hebben woensdag laten zien dat ze kunnen voetballen maar ik vond niet dat ze beter waren dan wij. Anderlecht heeft zeker meer kwaliteite­n dan Zulte Waregem. We hebben gewoon verloren door onze eigen fout. Dat kan al eens gebeuren in het voetbal. Het is onzin om na één nederlaag dramatisch te gaan doen”, sust Nuytinck.

Met de terugwedst­rijd in de halve finales van de Beker op het veld van Genk wacht Anderlecht zaterdagav­ond zijn derde belangrijk­e afspraak in één week. Na de eerste echte tik in de competitie zou een mogelijke bekeruitsc­hakeling een nieuwe opdoffer kunnen betekenen. “Mentaal is het belangrijk dat wedezeweek­tochnoggoe­dkunnen afsluiten met de kwalificat­ie voor de finale. Ons hoofddoel dit seizoen is kampioen worden maar we willen die beker ook pakken”, klinkt het gulzig bij de verdediger. “Zelfs als het zaterdag fout zou gaan, moet je geen paniek in de tent verwachten bij ons. Voorlopig merk ik echt geen enkele vorm van ongerusthe­id in de kleedkamer. Die nederlaag heeft het vertrouwen in deze ploeg niet aangetast”.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Odoi en Bilgia druipen af na de 0-1 woensdag tegen Zulte Waregem.
FOTO PHOTO NEWS Odoi en Bilgia druipen af na de 0-1 woensdag tegen Zulte Waregem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium