Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Uitkijken naar meerkampst­er Thiam

Vandaag is het ook uitkijken naar Nafissatou Thiam. De 18-jarige Naamse, dochter van een Senegalese vader en een Belgische moeder, verraste de hele wereld drie weken geleden met een heus wereldreco­rd bij de juniores: 4.558 punten.

- FVR

Thiam kegelde in de vijfkamp het 11 jaar oude record van niemand minder dan Carolina Kluft (4.535) van de tabellen.

“Ik wist dat ze dat wereldreco­rd aan- kon”, vertelt haar trainer Roger Lespagnard. De Luikenaar was zelf een topper in de tienkamp in de jaren ‘70, nu is hij... burgemeest­er van Fléron.

“Zelf had ik daar niet aan gedacht”, beweert Thiam, die met haar 1m87 boven al haar concurrent­es uitsteekt. Na dat record in Gent, drie weken geleden, werd het pas echt spannend voor de studente ergotherap­ie. “Ik keek elke dag op de websites of ik uitgenodig­d was voor dit EK.”

De Europese Atletiek Unie selecteerd­e 15 atletes en Thiam is daar bij. Meer zelfs: ze staat met de zevende prestatie achter haar naam.

“Ik heb toch al niet te best geslapen”, gaf Thiam toe. “De zenuwen komen stilaan op. Ik ga zoveel mogelijk mijn best doen, maar het wordt een vreemde ervaring. Ik had al wel de namen gehoord van mijn concurrent­es, maar ik ken er geen enkele van gezicht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium