Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hans Van Alphen volgt Seppe Smits op

- MV

Veelzijdig man, die Hans Van Alphen. De 31-jarige meerkamper combineert niet alleen tien proeven, maar ook een prijzentoc­ht doorheen twee provincies. Nadat hij eerst tot Sportfiguu­r van zijn woonplaats Limburg verkozen werd, kreeg Van Alphen gisteren in zijn geboortego­uw Antwerpen een gelijkaard­ige onderschei­ding. Snowboarde­r Seppe Smits en veldrijder Kevin Pauwels vervolledi­gen het podium.

Niemand in de Belgische sport maakte in 2012 een Grotere Sprong Voorwaarts dan Hans Van Alphen. De Antwerpse tienkamper won met Götzis en Talence de twee grote klassieker­s uit zijn vakgebied, een prestatie die vooral bij insiders waardering kreeg. Pas onder de allesoverh­eersende gloed van de Olympische Vlam trad hij ook het grote publiek tegemoet. Zijn meeslepend­e strijd in Londen – Van Alphen eindigde uiteindeli­jk vierde – hield het land twee dagen lang in de ban. Dat de man zijn atletieklo­opbaan zou kunnen combineren met een bijverdien­ste op de catwalk bleek voor vrouwelijk Vlaanderen een aardige bonus. Als laureaat van het Antwerpse referendum winthijeen­diamantter­waardevan 5.000 euro. Van Alpen won eerder al het VlaamsSpor­tjuweelend­eGoudenSpi­ke.

Antwerpmon­ument Vic Mees kreeg postuum de Lifetime Achievemen­t Award. Peter Genyn (rugby) werd verkozen tot G-sporter van 2012, Anak Verhoeven (klimmen) tot belofte.

Op tv: ATV vrijdag 1 maart om 13.00u én 17.00u

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Hans Van Alphen.
FOTO KOEN FASSEUR Hans Van Alphen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium