Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik geef geen geschenken”

Samy Abdellah speelt zondag tegen zijn ex- en toekomstig­e club

- GINO VAN LOOY

Voor Samy Abdellah is de match van komende zondag heel speciaal. Met Hooikt neemt hij het op tegen Leest, zijn ex-club en toekomstig­e club. Maar Abdellah laat er geen twijfel over bestaan dat hij Leest geen cadeautjes gunt.

Zondag is wel een heel speciale match voor jou.

SamyAbdell­ah: “Dat kan je wel zeggen. Maar toch is het voor mij simpel. Ik speel nu bij Hooikt en ik wil dan ook winnen tegen Leest. Volgend jaar telt nu niet, ik zal me tot de laatste speeldag blijven inzetten voor Hooikt. Maar tegen Leest zal het niet makkelijk zijn, we zullen echt op de toppen van onze tenen moeten spelen willen we winnen. Maar met onze huidige vorm is dat niet onmogelijk.”

Waarom keer je na een seizoen Hooikt terug naar Leest?

“Ik heb er vier seizoenen gespeeld en vorig jaar gaf ik aan dat ik het eens ergens anders wou proberen. Maar ik had met niemand ruzie, het was gewoon een keuze. Nu kwam Leest met een nieuwe aanbieding op de proppen, maar ik heb ertochlang­moetenover­nadenken,want ik voelde me bij Hooikt heel goed. Maar ik denk dat de ambitie bij Leest groter is dan bij Hooikt en dat heeft de doorslag gegeven.”

Was dat seizoen Hooikt een meevaller?

“Het is een heel toffe groep, maar de eerste ronde hebben we met onze kwaliteite­n te weinig punten gepakt. We speel-

Samy Abdellah zal dit weekend geen genade kennen tegen zijn toekomstig­e club. den niet echt slecht, maar de punten volgden niet. De laatste weken loopt het beter en nu staan we waar we moeten staan. Mijn verwachtin­gen zijn dan ook ingelost en ik vertrek hier toch wel met een beetje pijn in het hart.”

Als ex-speler moet het goede seizoen van Racing je ook blij stemmen.

“Ik volg Racing nog altijd en ben blij dat ze het zo goed doen, ik hoop dat ze promoveren. Ik heb vier jaarindeA-kerngezete­nendemense­nkennenme daar nog altijd. Dat is ook niet zo verwonderl­ijk, want ik was erbij toen we in de derby in derde KV Mechelen klopten. En dat blijft de Racingsupp­orters voor eeuwig bij (lacht). Wantsomswo­rdende Racingfans negatief afgeschild­erd, maar ik vond het een fantastisc­he aanhang.”

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ??
FOTO DIRK VERTOMMEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium