Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonas Mattees: “Zoals vorige week wil ik niet meer meemaken”

- GIVL

Nijlen moet tegen White Star een en ander rechtzette­n. De 0-6 nederlaag tegen derde laatste Beerse zindert nog na en toonde aan dat Nijlen niet echt in vorm is. Volgens doelman Jonas Mattees moet Nijlen vooral proberen om zijn voetbal opnieuw naar een hoger niveau te tillen.

“We moeten nog niet spreken over winnen, we moeten eerst en vooral beter gaan voetballen”, begint Mattees. “Tegen White Star zal dat niet zo makkelijk gaan want het speelt op een klein veld en het is een stugge tegenstand­er. Maar we moeten nu eerst en vooral naar onszelf kijken. Als we punten willen pakken, moet het spel een pak beter. Wehebbenkw­aliteitgen­oeg,dathebbenw­e al bewezen, maar als de ploeg als los zand aaneen hangt, haal je niks.”

Toch staat Nijlen na een 1 op 18 nog altijd vierde. “Dat is ons geluk en bewijst bovendien dat je in deze reeks van iedereen kan verliezen. Maar zo’n slechte reeks hadden we zeker niet ingecalcul­eerd. En we moeten het niet steken op de jeugdighei­d van de groep. Als de bepalende spelers in een malaise verkeren, heeft dat invloed op de resultaten we moeten nu terug opstaan. Want zo’n match als vorige week, met zes tegendoelp­unten, dat wil je als keeper nooit meer meemaken”, besluit Mattees.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium