Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Johan Sluyts: “In vierde provincial­e is het vooral bonken”

- GIVL

FC Kessel deed het de laatste weken uitstekend met een zes op zes. Nu mag het tonen dat het ook tegen een ploeg uit de kop van het klassement iets kan rapen. FC Kessel neemt het op tegen Hove, dat tweede staat. Topschutte­r Jonas Sluyts zou al tevreden zijn met een puntje.

“Het zal niet makkelijk zijn, dat is duidelijk”, begint Sluyts. “In de heenmatch hebben we daar verloren, hoewel ik vond dat wetoenrech­thaddenope­enpunt.Nustaan zij tweede, maar wij spelen thuis en dan lukt er ons och iets meer. Met een punt zou ik tevreden zijn, maar drie is altijd mooier (lacht). Daarom was het spijtig dat de match vorige week tegen Westmalle was afgelast, anders hadden we misschien negen op negen gepakt en dat was toch wel een opsteker geweest.”

Sluyts is gematigd tevreden over zijn eerste seizoen bij FC Kessel. “Het is toch een groot verschil met derde provincial­e, waar ik met Herenthout speelde. In vierde is het vooral bonken, dat vergde wat aanpassing. Ik ben dan ook niet supertevre­den over mijn seizoen, laat ons zeggen gematigd tevreden. Maar ik heb elf keer gescoord, als dat er op het einde van het seizoen vijftien zijn, heb ik mijn doel bereikt. En omdat iedereen blijft, denk ik dat we volgend jaar alleen beter kunnen worden”, besluit Sluyts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium