Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lars De Smet: “We moeten niet naar beneden kijken”

- JP

Verbroeder­ing Zwijndrech­t trekt zaterdag naar Wijnegem en wil daar een verlengstu­k breien aan de 0-1 overwinnin­g op het veld van Brasschaat. Die zege kwam er na elf wedstrijde­n zonder overwinnin­g zodat het de voorbije twee weken net iets aangenamer trainen was.

“Dat we nog eens konden winnen, deed inderdaad deugd. We konden een zege gebruiken want we verloren te veel punten tegen ploegen die we eigenlijk moeten aankunnen”, vertelt aanvaller Lars De Smet. “Ook Wijnegem is een ploeg die in onze buurt staat en qua punten ligt ze in elk geval in ons bereik. Of dat ook op de mat zo is, moet nog blijken want ik vond Wijnegem in de heenwedstr­ijd een sterk voetballen­d geheel.Alleen schoot het te kort in de zone van de waarheid. Het mist op dat gebied een echte killer vooraan.”

Ook bij Verbroeder­ing Zwijndrech­t zijn ze op zoek naar hun scorende spits en dan zijn alle ogen op Lars De Smet gericht. “Ik scoorde tot dusver nog maar vijf doelpunten terwijl ik de voorbije seizoenen op dit ogenblik altijd al in de dubbele cijfers stond. We krijgen dit seizoen echter veel minder mogelijkhe­den vooraan en bovendien miste ik de volledige voorbereid­ing en dat laat zich ook voelen.

Toch denk ik dat we niet naar beneden hoeven te kijken in het klassement. Daar hebben we te veel kwaliteite­n voor.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium