Gazet van Antwerpen Stad en Rand

SOS Piet gaat voor ster met nieuw restaurant

- SVS

Zeven jaar na de sluiting gaat Piet Huysentruy­t zijn restaurant Le Lutin Gourmand opnieuw openen. En hij legt de lat hoog. “Met mijn nieuw restaurant wil ik de absolute top bereiken.” Midden juni zwaaien de deuren open in Les Vans, zijn woonplaats in Frankrijk.

In 1993 opende Piet Huysentruy­t een restaurant in Wortegem en niet lang daarna mocht hij al een Michelinst­er in de voorgevel metselen. Twintig jaar later wil hij niets liever dan de cirkel rond maken. “Met mijn nieuwe zaak mik ik hoog en wil ik het schoppen tot de wereldtop.”

Hij liep daarom het afgelopen jaar stage bij bekende chefs als Vicki Geunes en in Zuid-Afrika bij The Tasting Room. “Bekende chefs? Ik noem het eerder vrienden. Ik heb daar rondgelope­n als een heel nieuwsgier­ig jongetje en heb veel bijgeleerd.”

Zijn voormalig - en toekomstig - restaurant Le Lutin Gourmand krijgt momenteel een flinke opknapbeur­t. Huysentruy­t pakt ook uit met een origineel concept. “In de keuken is er plaats voorzien voor zes klanten en ook aan het fornuis zullen twee gastenmeem­ogengluren­indekookpo­tten van de chefs.”

FC Barcelona

Bij een nieuw restaurant, hoort een nieuwe aanpak. “De dagen dat ik van zeven uur ’s morgens tot twee uur ’s nachts werkte, waren niet meer te tellen. Ik wilde alles op eigen houtje afhandelen, maar ik heb uit die fouten geleerd.” Het roer van de keuken geeft hij in handen van topchef Wouter van der Vieren die eerder al een Michelinst­er behaalde met Clandestin­o. Hij zal leiding geven aan een ploeg jonge koks. “Vergelijk het met een kleine FC Barcelona, een topploeg die topprestat­ies aflevert. En ik zal de afwerker zijn.”

En op tv-vlak? “Na mijn hersentrom­bose heb ik op mijn berg veel tijd gehad om nieuwe programma’s uit te werken. De bal ligt nu in het kamp van vtm.” Huysentruy­t is daarnaast ijverig bezig aan een kookboek rondgezond­heidenookd­eopnames voor het achttiende seizoen van SOS

Piet lopen nog.

 ?? FOTO LUDO MARIËN ?? Piet Huysentruy­t.
FOTO LUDO MARIËN Piet Huysentruy­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium