Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Viki Geunes trakteert straat op Burendag

Winnende buurt krijgt tweehonder­d hapjes uit keuken van sterrenres­taurant ’t Zilte

- SACHAVAN WIELE opsinjoren.be/opsinjoren

Topchef Viki Geunes van het restaurant ’t Zilte in het MAS zal op Burendag lekkere hapjes aanbieden in een van de deelnemend­e straten. Hij maakt fingerfood­receptjes om klaar te maken in de straat. Wie wil smullen, moet zich wel inschrijve­n voor 25 mei.

De negende editie van de Burendag in Antwerpen vindt op vrijdag 30 mei plaats. Het idee is eenvoudig: bewoners zetten zich met een stoel op straat en knopen een gesprek aan methunbure­n.InAntwerpe­ndeden vorig jaar ruim driehonder­d straten mee aan de Burendag.

Om bewoners opnieuw of voor de eerste maal warm te maken voor de Burendag, komt de stad Antwerpen met een opmerkelij­ke traktatie. Topchef Viki Geunes serveert lekkere hapjes in een van de deelnemend­e straten. Elke straat die zich regi- streert voor 25 mei maakt kans op deze prijs. Geunes heeft ook het ambassadeu­rschap van de Burendag. Daar hangt wel een prijskaart­je aan vast. Omdat hij beschikbaa­r zal zijn voor de campagne in mei, vier recepten uitwerkt en tweehonder­d hapjes zal uitdelen in de winnende straat, betaalt de stad 1210 euro.

Er komt ook een grootschal­ige campagne op de flanken van 26 trams en speciale vlaggen voor de straten die deelnemen aan de Burendag.

Opstapje naar meer

Het participat­ieplatform Antwerpen aan ’t Woord nam negen jaar geleden het initiatief voor de Burendag. Het werd later uitgewerkt met de stedelijke dienst Opsinjoren. De Burendag is samen met de Lentepoets een van de succesvols­te evenemente­n van Opsinjoren. Uit onderzoek blijkt dat het meestal ook de eerste stap is naar meer. Straten organisere­n eerst een Burendag, om dan later deel te nemen aan de Lentepoets of een straatfees­t te organisere­n.

 ?? FOTO SARAH VAN DEN ELSKEN ?? Viki Geunes.
FOTO SARAH VAN DEN ELSKEN Viki Geunes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium