Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rihanna ontvangt halfnaakt modeprijs

STIJLICOON

- GPR, GTI

Rihanna stal dan wel halfnaakt de show, het waren twee Vlaamse ontwerpers die maandagavo­nd in New York de meest prestigieu­ze modeawards ter wereld binnenhaal­den. Behalve Raf Simons sleepte ook Tim Coppens een CFDA-award, een ‘Oscars van de mode’, in de wacht. “Een ongeloofli­jke opsteker voor ons land”, zegt het Flanders Fashion Institute.

Dat er maar liefst twee Belgen onder de twaalf winnaars zijn, is opmerkelij­k. Tim Coppens werd vorig jaar al genomineer­d, maar viel toen buiten de prijzen. Dit jaar haalt hij de Swarovski-award voor mannenmode binnen. Raf Simons kreeg op zijn beurt het beeldje van de ‘interna-

● tionale award’ voor zijn baanbreken­rekende werk bij het florissere­nde Franse modehuis Dior. Dries Van Notenoten is de enige landgenoot die henn ooit voorging.

Maar er waren nog winnaars. naars. Zo Belgisch sober als Coppensens en Simons op het podium stondennde­n - strak in het pak, dat wel - zo opmer-opmerkelij­k waren sommige anderen.n. Zan-Zangeres Rihanna bijvoorbee­ld toonde oonde zowat haar hele lichaam toenn ze in een vleeskleur­ige jurk met 216.000 16.000 kristallen haar Fashion Icon Award in ontvangst nam. De jurk werdrd voorvoor de zangeres op maat gemaaktkt door de jonge Amerikaans­e designer signer Adam Selman.

 ?? FOTO W&F ??
FOTO W&F
 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium