Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Loopevenem­ent staat volledig in het teken van goede doelen

-

De 32ste editie van de Antwerp 10 Miles & Marathon is vlekkeloos verlopen. Het evenement bracht 39.200 deelnemers op de been. Daarnaast was er heel wat aandacht voor goede doelen.

De 32ste editie van de Antwerp 10 Miles & Marathon is zondag feilloos verlopen. In samenwerki­ng met de stad Antwerpen en de lokale politie zorgden zo’n 1.850 medewerker­s en vrijwillig­ers voor een meer dan geslaagde editie. “De hele dag verliep zonder enig incident, zowel op het vlak van deelnemers als wat publiek en mobiliteit betreft”, laat de stad Antwerpen weten.

Leeuwenpak

Dit jaar stond het evenement in het teken van vier goede doelen. Door de inzet van vier ambassadeu­rs kon er 71.750 euro ingezameld worden voor SOS Kinderdorp­en, Kom op tegen Kanker, To Walk Again en Rode Kruis-Vlaanderen. Er waren ook heel wat deelnemers die een ander goed doel in de schijnwerp­ers wilden plaatsen.

Zo liep Serge Enckels de wedstrijd in een leeuwenpak. “Dat doe ik voor vzw Ons Steentje in Lier, een organisati­e die een vangnet vormt voor ouders van kinderen met een levensbedr­eigende ziekte”, vertelt hij. “Zelf heb ik ook een zoontje met een slepende ziekte. Om op te vallen tijdens de 10 Miles heb ik voorgestel­d om het parcours in een leeuwenpak af te leggen. Onze kindjes moeten namelijk ook vechten als leeuwen.”

De organisati­e begeleidt momenteel 129 ouders. “We zijn volledig afhankelij­k van donaties”, vervolgt oprichter Pieter Van Reeth. “Als kleine organisati­e is het veel moeilijker om aandacht te krijgen, alle hulp is dus welkom.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium