Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Duizenden nemen deel om anderen te helpen

‘‘Om op te vallen, loop ik het parcours in een leeuwenpak. Onze zieke kindjes moeten namelijk ook vechten als leeuwen.’’

- ARNOUT CILLISSEN SERGE ENCKELS Loopt voor vzw Ons Steentje FOTO RR

Jonas Janssen liep op zijn beurt mee voor de organisati­e U/Turn. Hij duwde zijn zus Lise mee in een rolstoel. “We willen volwassen gehandicap­ten een onvergetel­ijke en avontuurli­jke vakantie bezorgen.” Dit jaar staan er nog reizen naar onder meer Marokko en IJsland op het programma.

Ook voor Ruud Van De Locht uit Antwerpen was het een speciale dag. Hij droeg zijn deelname op aan zijn overleden vader. “Het was een bijzondere editie voor mij. Mijn vader is anderhalf jaar geleden overleden en zijn verjaardag viel dit jaar op dezelfde dag als de 10 Miles. Omdat hij ook een heel sportieve man was, is dit de ideale gelegenhei­d om hem te eren. Tijdens de moeilijke stukken voelde ik echt dat hij bij me was.”

Brandweer

Voor het vijfde jaar op rij nam ook de Antwerpse brandweer, die dit jaar haar tweehonder­djarig bestaan viert, op een unieke manier deel aan het evenement. Een veertigtal brandweerl­ieden liep volledig uitgedost in interventi­ekledij, goed voor bijna 18 kilogram extra gewicht.

 ??  ?? Veertig Antwerpse brandweerl­ieden liepen volledig uitgedost mee. Ze droegen bijna 18 kilogram extra gewicht met zich mee.
FOTO WALTER SAENEN
Veertig Antwerpse brandweerl­ieden liepen volledig uitgedost mee. Ze droegen bijna 18 kilogram extra gewicht met zich mee. FOTO WALTER SAENEN
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Ruud Van De Locht uit Antwerpen liep om zijn overleden vader te eren.
FOTO JORIS HERREGODS Ruud Van De Locht uit Antwerpen liep om zijn overleden vader te eren.
 ?? FOTO
JORIS HERREGODS ?? Jonas Janssen duwde zijn zus Lise voort tijdens de 10 Miles.
FOTO JORIS HERREGODS Jonas Janssen duwde zijn zus Lise voort tijdens de 10 Miles.
 ??  ?? FOTO RR
Serge Enckels (rechts) draagt zijn steentje bij voor vzw Ons Steentje uit Lier.
FOTO RR Serge Enckels (rechts) draagt zijn steentje bij voor vzw Ons Steentje uit Lier.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium