Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Agent opgepakt voor hulp aan drugsbende

Antwerps gerecht viseert organisati­e rond Frank ‘De Tank’

- JORIS VAN DER AA, SAM REYNTJENS

Het Antwerpse gerecht heeft een politieman laten arresteren op verdenking van betrokkenh­eid bij internatio­nale cocaïnesmo­kkel. Politieage­nt G.V. zou hand en spandienst­en hebben geleverd aan de organisati­e rond Frank ‘De Tank’ V., die in de haven de drugs uithaalt.

De federale politie arresteerd­e vorige week een tiental verdachten die op een of andere manier betrokken zouden zijn bij de grootschal­ige invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen. Spilfiguur in het onderzoek is Frank V., een indrukwekk­ende bodybuilde­r die in het milieu Frank De Tank wordt genoemd. Hij zou samen met zijn schoonbroe­r Patrick Y. aan het hoofd staan van een organisati­e die zich specialise­ert in het uithalen van partijen drugs in de haven.

De Tank zou zijn diensten hebben verhuurd aan verschille­nde Belgische en Nederlands­e drugsbende­s. “Hij beschikt over heel veel contacten in de haven”, zegt een ingewijde. “Om containers op de kaai op de juiste plaats te zetten, heb je een stradler-chauffeur nodig. De Tank is iemand die zulke chauffeurs kan regelen.”

Het gerecht verdenkt De Tank en zijn medeverdac­hten ervan minstens 2.000 kilogram cocaïne te hebben ingevoerd via de haven. Over de precieze rol van politieage­nt G.V. bestaat nog geen duidelijkh­eid. Het Antwerpse parket weigert voorlopig iedere commentaar.

Appartemen­t beschoten

Frank De Tank zat vorig jaar al drie maanden in voorhechte­nis naar aanleiding van een groot witwasonde­rzoek. Hij lijkt ook verwikkeld te zijn in de gewelddadi­ge bendeoorlo­g die al enkele maanden in het cocaïnewer­eldje woedt. Onbekenden schoten eind februari met een automatisc­h wapen op het appartemen­t van De Tank in Sint-Jobin-’t-Goor en probeerden er ook brand te stichten met brandbomme­n.

Ook Jorn R., van wie de auto op Antwerpen-Linkeroeve­r werd doorzeefd met kogels, werd opgepakt in het drugsonder­zoek. Net als oude bekende Ahmed A., een vertrouwel­ing van de beruchte Mixers. Ook hij zou een beroep gedaan hebben op de diensten van De Tank en co. om partijen cocaïne uit te halen.

Een andere grote naam die opduikt in het dossier, is Ramzi El O. Zijn samenwerki­ng met De Tank zou zijn uitgedraai­d op een bitter conflict om geld. Ramzi El O. zou De Tank een stevig voorschot hebben betaald om een partij cocaïne uit te halen. Maar de uithaling ging niet door, waarna Ramzi El O. zijn geld terugeiste. Om zijn eisen kracht bij te zetten, bedreigde hij Frank De Tank met een vuurwapen. Ramzi El O. is de neef van Youssef El O., die vorige week ten onrechte in verband werd gebracht met de terroristi­sche aanslag op de Champs Elysées in Parijs.

 ?? FOTO'S RR, BFM ?? Boven: politieman G.V. Onder: bodybuilde­r Frank ‘De Tank’, die ervan verdacht wordt een organisati­e te leiden die de drugs in de haven uithaalt. Zijn appartemen­t in SintJobin’tGoor werd eind februari nog beschoten in het kader van een bendeoorlo­g.
FOTO'S RR, BFM Boven: politieman G.V. Onder: bodybuilde­r Frank ‘De Tank’, die ervan verdacht wordt een organisati­e te leiden die de drugs in de haven uithaalt. Zijn appartemen­t in SintJobin’tGoor werd eind februari nog beschoten in het kader van een bendeoorlo­g.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium