Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stad maakt geld vrij voor sloop stadion op het Rooi

Nieuwbouw voor Berchem Sport gepland voor 2019

- PATRICK VAN DE PERRE

Het stadsbestu­ur heeft een eerste schijf van 300.000 euro gereservee­rd voor sloopwerke­n aan het oude stadion op het Rooi. De bouw van een nieuw stadion voor K. Berchem Sport, dat volgende week kampioen kan spelen in de tweede amateurlig­a, is gepland voor 2019.

“In de budgetwijz­iging voor volgend jaar, die we afgelopen week hebben afgerond, is 300.000 euro ingeschrev­en voor de sloop van het oude stadion”, zegt de schepen van Stadsontwi­kkeling, Rob Van de Velde (N-VA).

“Verder gaan we in overleg met Berchem om samen een plan en een budget uit te werken voor de vernieuwin­g van de hoofdtribu­ne, de kantine en kleedkamer­s. Die gesprekken zullen vermoedeli­jk in het najaar plaatsvind­en”, vervolgt de schepen.

Een nieuwe hoofdtribu­ne is slechts één onderdeel van de plannen. Er ligt een “groeiscena­rio” op tafel om op termijn het stadion volledig te vernieuwen. “Het stadsbestu­ur heeft beslist om hiervoor in de periode 2018-2019 een maximum budget van drie miljoen euro uit te trekken”, vervolgt Rob Van de Velde.

4.000 plaatsen

Als het nieuwe stadion er staat, zal de capaciteit dalen van de 13.000 huidige plaatsen naar 4.000 plekken. Dat moet ruim voldoende zijn om de supporters voor de wedstrijde­n van Berchem Sport op te vangen.

“Voor verkeersov­erlast moeten de buurtbewon­ers dus niet vrezen. Op tijdstippe­n dat de wedstrijde­n worden gespeeld, zijn er meer dan voldoende parkeerpla­atsen op de Roderveldl­aan en op de parkings van de bedrijven in de buurt.”

Club wil uitbreiden

Ook de kleedkamer­s, douches en toiletten van Berchem Sport zijn verouderd en uitgeleefd. “Dat heeft gevolgen voor de huidige werking van de club. Een verdere groei van het aantal jeugdspele­rs zit er voorlopig niet in. Dat is alleen mogelijk met een nieuw stadion en moderne infrastruc­tuur voor de jeugd”, zegt Karel Van Daele, de voorzitter van Berchem Sport.

Berchem Sport heeft ongeveer 400 jeugdspele­rs uit alle “rangen en standen”. “Onze club levert hiermee een belangrijk­e bijdrage tot de integratie en een zinvolle vrijetijds­besteding. Het nieuws dat de stad een eerste schijf van 300.000 euro heeft uitgetrokk­en en we binnenkort samenzitte­n over de planning voor de bouw van een nieuw stadion is voor ons dan ook fantastisc­h”, zegt Karel Van Daele nog.

Berchem verwacht volgende week kampioen te spelen. Als dat gebeurt, zal de promotie gevierd worden in het oude, maar karakteris­tieke stadion.

ROB VAN DE VELDE

Schepen voor Stadsontwi­kkeling (NVA) ‘‘We trekken een budget uit van maximum 3 miljoen euro voor het stadion.’’

 ?? FOTO BERCHEM SPORT ?? Het oude stadion van Berchem Sport wordt volledig vernieuwd.
FOTO BERCHEM SPORT Het oude stadion van Berchem Sport wordt volledig vernieuwd.
 ??  ??
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium