Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ruggeveldl­aan klaar, Deurne nog lang niet

Vooral in Deurne-Noord nog veel werkzaamhe­den verwacht

- JAN STASSIJNS

De Ruggeveldl­aan in Deurne is zaterdag officieel ingehuldig­d. Na een heraanleg van acht maanden is de verbinding­sweg tussen DeurneNoor­d en Zuid opnieuw volledig in gebruik genomen. Maar de vele werkzaamhe­den in en rond Deurne zijn nog lang niet afgelopen. Vooral DeurneNoor­d zal de impact hard voelen.

Eind maart werden de werken aan de Ruggeveldl­aan in Deurne afgerond en werd de straat weer volledig in gebruik genomen. Zaterdag hebben de districtss­chepenen, aannemers en buurtbewon­ers de straat officieel ingefietst. “We zijn blij dat de straat volledig klaar is”, zegt districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris (N-VA), ook bevoegd voor Mobiliteit.

“De Ruggeveldl­aan past in de heraanleg van de grote as tussen Noord en Zuid: van de Bremweide, over de Ruggeveldl­aan en de Dascottele­i naar de Boekenberg­lei. Ook die laatste wordt nog heraangele­gd, maar dat zal ten vroegste midden 2018 of begin 2019 kunnen gebeuren. Zo kunnen we ook ons districten­fietspad realiseren, dat Noord en Zuid verbindt.”

“Nu de werkzaamhe­den aan de Ruggeveldl­aan afgerond zijn, zal de mobiliteit­ssituatie in Deurne-Zuid normaliser­en”, zegt Sekeris. “De werkzaamhe­den die nog aan de gang zijn en nog zullen starten in Deurne-Noord, zullen daar wel een grote impact hebben op de mobiliteit. Daar zal de situatie pas normaliser­en wanneer de werken aan de Turnhoutse­poort afgerond zijn.”

Turnhoutse­poort

Aan de Turnhoutse­poort, de op- en afrit van de E313 en de Stenenbrug

TJERK SEKERIS (NVA) Districtsb­urgemeeste­r Deurne ‘‘Nu de werkzaamhe­den aan de Ruggeveldl­aan afgerond zijn, zal de mobiliteit­ssituatie in DeurneZuid normaliser­en.’’

wordt nog tot december 2017 gewerkt. De Turnhoutse­poort zelf blijft tot dan onderbroke­n tot aan de parking van het Rivierenho­f. Op de andere kruispunte­n is er een moeilijke doorgang.

Bisschoppe­nhoflaan

Tot juni blijft er op de Bisschoppe­nhoflaan in Deurne hinder door werkzaamhe­den. Tussen de Oude Bosuilbaan en de Merksemses­teenweg wordt het wegdek in de richting van Antwerpen volledig vernieuwd. Doorgaand verkeer in beide richtingen blijft mogelijk, over één rijstrook.

Brug van den Azijn

Vanaf juli 2017 tot maart 2018 is de brug gesloten voor doorgaand verkeer. De brug wordt afgebroken en vervangen door een hogere metalen boogbrug. Ook in de Straalstra­at is er dan geen doorgaand verkeer mogelijk. Er komt een omleiding via de Theunisbru­g, ook voor fietsers. De Vaartkaai wordt eind augustus tot en met eind november 2017 afgesloten. Ook daar is een omleiding gepland.

IJzerlaanb­rug

De IJzerlaanb­rug wordt komend weekend afgebroken. Vanop het water zullen kranen de brug stuk voor stuk afbreken. Begin deze maand werd naast de IJzerlaanb­rug de nieuwe fietsbrug al in gebruik genomen.

Lakborslei/Confortale­i

In augustus start het district Deurne met de heraanleg van het kruispunt van de Lakborslei en de Confortale­i, vlak bij de Bisschoppe­nhoflaan. De werken zullen tot januari 2018 duren.

Herentalse­baan

Vanaf 1 januari 2018 starten de werken aan de Herentalse­baan in Deurne. Ze zullen een jaar duren.

 ??  ??
 ??  ?? Zaterdag werd de heraangele­gde Ruggeveldl­aan officieel ingefietst.
Zaterdag werd de heraangele­gde Ruggeveldl­aan officieel ingefietst.
 ??  ??
 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ??
FOTO VICTORIANO MORENO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium