Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe stelplaats misschien in Deurne

- (mf)

De Lijn is aan het onderhande­len over een terrein van drie hectare vlak bij de luchthaven van Deurne, om daar de nieuwe stelplaats te huisvesten. Nu zit die nog op Zurenborg.

De exploitati­evergunnin­g van de stelplaats van De Lijn aan de Draakplaat­s vervalt in februari 2021, maar De Lijn wil liever al eerder verhuizen. De stelplaats is verouderd en voldoet niet meer aan de normen die tegenwoord­ig worden gesteld.

“We hopen snel stappen te zetten in het dossier en we zijn inderdaad aan het onderhande­len over een mogelijke nieuwe site op een bedrijvent­errein in Deurne”, zegt Astrid Hulhoven van De Lijn. “Maar we houden ook andere opties open. Het is dus niet zo dat Deurne de enige optie is.”

Eerder al was de rijkswacht­kazerne in Wilrijk een mogelijke nieuwe locatie, maar dat ging niet door. De Lijn had tien jaar geleden al een terrein aan de Silvertopl­aan of aan de Emiel Vloorstraa­t op het oog, maar dat draai- de eveneens op niets uit. Ook de Vaartkaai is genoemd als nieuwe locatie, maar door de werf voor de Oosterweel­verbinding zou daar pas na 2024 werk van gemaakt kunnen worden, en dat is te laat.

700 handtekeni­ngen

De vergunning voor de stelplaats aan de Draakplaat­s werd vorig jaar nog met vijf jaar verlengd, tegen de zin van de buurtbewon­ers. Het af- en aanrijden van de bussen zorgt voor veel verkeer in de wijk. De actiegroep Leefbaar Zurenborg verzamelde vorig jaar 700 handtekeni­ngen tegen de verlenging van de exploitati­evergunnin­g.

De Lijn had in eerste instantie een verlenging van twintig jaar gevraagd, maar die kwam er dus niet. Ondertusse­n is het afwachten hoe de onderhande­lingen voor het terrein aan de luchthaven van Deurne verlopen.

 ?? FOTO RR ?? De stelplaats op Zurenborg.
FOTO RR De stelplaats op Zurenborg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium