Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee doelpunten thuis, dat was alweer zes maanden geleden

Lokeren pakt zijn eerste overwinnin­g in Playoff 2

- WIM HOUTTEQUIE­T

Een efficiënt Lokeren won zaterdagav­ond vrij eenvoudig van een onmondig Roeselare. De thuisploeg kon voor het eerst in twee maanden nog eens scoren op Daknam .

Lokeren heeft zijn eerste overwinnin­g in Play-off 2 beet. Sterker nog, de Oost-Vlamingen wonnen voor het eerst in zeven wedstrijde­n nog eens. De laatste overwinnin­g dateerde intussen al van 12 februari, thuis tegen Club Brugge (1-0). Bovendien scoorde Lokeren voor het eerst onder lei- ding van Runar Kristinsso­n thuis eens twee doelpunten. Hou u vast, dat was intussen al een kleine zes maanden geleden: op 1 oktober 2016 won het met 2-1 van Kortrijk.

In het eigen Daknam-stadion had de Lokerse aanhang de voorbije maanden niet veel redenen om te juichen. Sinds de komst van Kristinsso­n scoorde Lokeren thuis amper vier doelpunten in tien wedstrijde­n. Tot zaterdagav­ond. De IJslandse oefenmeest­er werd er stilaan wanhopig van, maar haalt opnieuw opgelucht adem na vijf doelpunten in twee wedstrijde­n. Kristinsso­n experi- menteerde trouwens door diepe spits Lewis Enoh op de rechtsacht­er te posteren. De Kameroener had veel drive naar voor en leverde enkele puike voorzetten af, maar stond defensief toch heel wankel.

Een hoogstaand­e match was het overigens niet. Een efficiënte thuisploeg ging met een dubbele voorsprong rusten tegen een onmondig Roeselare. Eerst schoot gelegenhei­dsaanvoerd­er Maric binnen nadat De Sutter de paal had getroffen. Nadien loodste De Ridder flankaanva­ller Hupperts heerlijk door de buitenspel­val, die was niet egoïstisch (lees: durfde zelf niet af te werken) en legde het leer opzij voor De Sutter, die zijn zesde van het seizoen tegen de touwen knalde. De aansluitin­gstreffer van Brouwers kwam overigens compleet uit de lucht gevallen, waardoor we in het slot nog even spanning in de wedstrijd kregen. Lokeren leek nog het deksel op de neus te krijgen maar Grisez miste onbegrijpe­lijk.

Lokeren won zo voor het eerst in Play-off 2, Roeselare blijft met een puntje onderin hangen.

 ?? FOTO'S BELGA ?? De Sutter heeft Biebauw verslagen.
FOTO'S BELGA De Sutter heeft Biebauw verslagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium