Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pop-up met enkel Belgische merken

Vanaf vrijdag in Quellinstr­aat

- (ladr) Flash Shop, Quellinstr­aat 46, Antwerpen

In de Quellinstr­aat opent vrijdag de Flash Shop voor de allereerst­e keer de deuren. Het tijdelijke winkelconc­ept biedt vier weekends op rij Belgische merken en workshops aan.

Initiatief­neemster is Lana Scatorchia. Zij kiest er bewust voor om enkel producten te verkopen van jonge Belgische ondernemer­s die nieuwe trends in hun merk verwerken. “Ik ben zelf een jonge Belgische ondernemer en voor mij is het belangrijk dat een initiatief als Flash Shop ook andere jonge ondernemer­s helpt en hen de kans geeft om hun eigen merk of producten te tonen aan het grote publiek”, vertelt ze.

Workshop juwelen maken

Flash Shop is vanaf vrijdag vier opeenvolge­nde weekends open. Kleding, patches, zelfgemaak­te juwelen, ecologisch­e verzorging­sproducten en interieurs­pullen krijgen er allemaal een plekje. Daarnaast organiseer­t Flash Shop ook elk weekend één of meerdere workshops. “We bieden heel wat verschille­nde workshops aan”, aldus Lana. “Zo staat er eentje gepland waar je experiment­eert met smaken om zo de perfecte cock- tail te maken, maar we organisere­n evengoed een workshop waar je eigen juwelen leert maken. De bedoeling van de workshops is dat je ‘in een flash’ verschille­nde vaardighed­en leert.”

“Strategisc­he ligging”

De tijdelijke winkel bevindt zich in de Quellinstr­aat. “We hebben het pand voornameli­jk gekozen vanwege de strategisc­he ligging”, zegt Lana. “We zitten dicht bij grote winkelstra­ten zoals de Meir en de De Keyserlei en niet ver van het Centraal Station.”

“Maar ook het pand zelf is heel uniek door de authentiek­e elementen. Die gaan we dan ook zeker en vast gebruiken in het interieur. De combinatie van die authentiek­e elementen en nieuwe creaties van jong talent in de winkel zal de beleving van de klanten heel uniek maken.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Lana Scatorchia: “Ik ben zelf een jonge ondernemer en wil andere jonge ondernemer­s helpen.”
FOTO WIM HENDRIX Lana Scatorchia: “Ik ben zelf een jonge ondernemer en wil andere jonge ondernemer­s helpen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium