Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BV’s lopen zich in het zweet

Triatlete Sofie Goos: “Ik ben blij om terug te zijn”

- ARNOUT CILLISSEN

Voor triatlete Sofie Goos (36) uit Antwerpen was de Antwerp 10 Miles haar eerste grote wedstrijd sinds ze vorig jaar werd neergestok­en in Park Spoord Noord. “Het publiek heeft mij echt gedragen.”

Op 15 mei 2016 was triatlete Sofie Goos, die opgroeide in Turnhout, maar ondertusse­n in Antwerpen woont, aan het trainen in het Antwerpse Park Spoor Noord. Daar werd ze zonder reden met een mes in de rug gestoken. Na een zware revalidati­e verscheen Goos gisteren aan de start van de 10 Miles, haar eerste grote wedstrijd van het seizoen.

De triatlete kwam als vierde vrouw over de finishlijn. Ze legde het parcours af in 59 minuten en 13 seconden. “Het voelt goed om terug te zijn”, zei Goos na afloop. “Aanvankeli­jk had ik er niet zo’n goed gevoel bij omdat ik een paar dagen ziek ben geweest en slecht had geslapen. Ik ben dan ook met een klein hartje aan de wedstrijd begonnen. Maar onderweg heb ik vooral genoten. De sfeer, de muziek en de mensen waren geweldig. Het publiek heeft mij echt gedragen.”

Op naar Lissabon

“Ik heb heel wat vertrouwen kunnen bijtanken”, vervolgde Goos. “Ik ben tevreden met mijn tijd, volgens mij had ik gemakkelij­k nog 5 of 10 kilometer extra kunnen lopen. De 10 Miles waren voor mij niet echt een wedstrijd, maar meer een test om te kijken hoe ik er aan toe ben.” Over twee weken loopt de triatlete een halve triatlon in Lissabon.

 ?? FOTO BELGA ?? Sofie Goos bereikt glunderend de eindmeet van de 10 Miles. Ze finishte als vierde vrouw.
FOTO BELGA Sofie Goos bereikt glunderend de eindmeet van de 10 Miles. Ze finishte als vierde vrouw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium