Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Demente vrouw moet terechtsta­an voor dodelijk ongeval

Ouders Amy-Love (16) volgen parket niet

- (tlg)

Een dementeren­de bejaarde vrouw moet zich morgen in de politierec­htbank verantwoor­den voor een dodelijk ongeval vorig jaar. Nochtans had het parket beslist om haar niet te vervolgen omdat ze ontoereken­ingsvatbaa­r was.

Het vreselijke ongeval gebeurde op de markt van Gistel in West-Vlaanderen. AmyLove Dewilde (16, foto) had net middagpauz­e en was samen met haar vriendinne­n iets aan het eten. Ze zat op de grond voor een ijzeren bankje toen plots een geparkeerd­e wagen naar voren schoot. Amy-Love raakte gekneld tussen de wagen en het bankje. Ze overleed later in het ziekenhuis.

In de wagen zat A., een dementeren­de vrouw van rond de 80 jaar uit Middelkerk­e. Haar man G. V. (82) was even wat broodjes gaan halen op de markt en had de autosleute­ls op het contact laten zitten. Dat deed hij altijd, zodat zijn vrouw muziek kon luisteren tijdens het wachten. Maar tijdens dat wachten moet ze aan de sleutel hebben gedraaid, waardoor de wagen vooruitsch­oot.

Omdat A. niet toerekenin­gsvatbaar werd geacht, besloot het parket om de zaak te seponeren. Maar de ouders van Amy-Love kunnen daar niet mee leven. Zij dagen nu zowel G. V. als zijn demente vrouw voor de politierec­hter. Hun advocaat Johan Platteau wilde daar gisteren niet op reageren. “Dat houd ik voor de rechtbank”, klinkt het.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium