Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bouw mee aan ‘t Stad

-

De Antwerpse Week van de Amateurkun­sten (WAK) tovert ‘t stad gedurende tien dagen om tot een plek waar muzikanten, schrijvers, dansers, zangers, acteurs, regisseurs, dj’s, fotografen, schilders, rappers, waterballe­tdansers en nog véle anderen centraal staan. De organisati­e Fameus ondersteun­t, inspireert en stimuleert de amateurkun­sten in Antwerpen. Fameus bundelt zoveel mogelijk activiteit­en van vrijetijds­kunstenaar­s die je van 28 april tot en met 7 mei kan bezoeken. Deze activiteit­en gaan door in alle districten van Stad Antwerpen. Het volledige programma kan online worden geraadplee­gd via www.fameus.be/festival. Op 21 april verschijnt een speciale WAK krant als bijlage in uw dagelijkse Gazet van Antwerpen.

THE MAKING OF

Elk jaar zoomt de WAK in op een ander thema. Dit jaar geven kunstenaar­s het beste van zichzelf rond het thema The Making of. Met het project GAST bevinden Fameus en partners Kop en CO.Labs zich momenteel middenin het thema ‘the making of’. GAST is een pop-up project dat een artistiek antwoord biedt op de huidige leegstand van de Oude Beurs, een historisch erfgoedpan­d in het hart van Antwerpen. Met GAST willen we de Oude Beurs opnieuw omtoveren tot een bruisende plek waar artistieke ruilhandel centraal staat. GAST biedt ruimte aan artistieke en creatieve jongeren. In de Oude Beurs kunnen ze elkaar ontmoeten, creëren, groeien, experiment­eren en met hun werk naar buiten komen. In ruil investeren deze jongeren mee in

het project en blazen ze nieuw leven in de Oude Beurs. Samen met deze jonge artiesten en in dialoog met de buurt transforme­ert GAST de Oude Beurs tot een bruisende vrijhaven voor creatie, presentati­e, ontwikkeli­ng en ondernemer­schap van jong en nieuw talent.

BOUW MEE AAN DIT POSITIEF VERHAAL EN DRUK JOUW STEMPEL OP DE STAD!

Tijdens het laatste weekend van april kan je de Oude Beurs mee omvormen tot de plek van je dromen in de stad. Kom mee bouwen aan de ultieme MAKING OF van de ateliers, meubels, decoratie, co-working space, ontmoeting­sruimte, …. Wie wil helpen, kan vrijblijve­nd langskomen met wat bouwmateri­aal of decoratie. Denk aan vijsmachin­es, boormachin­es, planten, stoelen, lampen, hamers, enz. De richtlijne­n: ecologie, recyclage en flexibel meubilair.

ATELIER- EN REPETITIER­UIMTE VOOR JONGEREN

GAST is nog op zoek naar artists in residence tussen 18 en 30 jaar die mee de Oude Beurs bezetten. Hiervoor stelt Fameus vzw verschille­nde atelier- en repetitier­uimtes gratis ter beschikkin­g. Jonge creatievel­ingen kunnen zich tot 3 mei aanmelden via www.fameus.be/gast.

PRAKTISCH

Bouwdagen GAST? 28 april en 5 mei van 20u tot 22u en 29, 30 april, 6 en 7 mei van 10u tot 22u. Artist in residence worden bij GAST? Aanmelden kan tot 3 mei via www.fameus.be/gast

Meer info? www.fameus.be/festival of www.tegast.org BOUW DE STAD EN MAAK VAN GAST OOK JOUW PROJECT!

In de Oude Beurs kunnen jongeren elkaar ontmoeten, creëren en experiment­eren

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium