Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Charleroi jaagt op tweede plaats

- FRANK BUYSE, BRAM VAN VAERENBERG­H

Na de winst van Charleroi tegen Zulte Waregem is Oostende al op achtervolg­en gewezen. “Voor ons begint Playoff 1 nu pas”, klonk het zaterdag op Mambourg. Ze zijn gewaarschu­wd aan zee.

Voor wat voorafging, volstaan twee zin

b nen. Eerste helft: geen kansen. Tweede helft: twee kansen voor Charleroi – Baby miste twee keer – en een halve voor Essevee, maar

Lerager kwam net te kort. Dat zijn samen dus nauwelijks 25 woorden. Voor de rest: controle. En dan begon Mazzu Time. Het kan niet anders of een training bij Charleroi bestaat uit 80 minuten loslopen en pas dan begint het echt. Zaterdag besliste het team van Mazzu al voor de elfde keer dit seizoen de match in de laatste tien minuten. Goed voor twintig punten! Voor de negende keer thuis – dat heeft alles te maken met de stuwende kracht van de fans die ook zaterdag maar bleven zingen. 90e minuut: pang! Baby. En, voor de zekerheid, 94e minuut: pang! Pollet. Tweemaal lag invaller Bedia aan de basis, ook dat is Mazzu Time. Een verklaring? “De gedachte dat we in de laatste minuten iets kunnen forceren”, omschreef verdediger Willems het. Wat volgde bij de stichter van Mazzu Time was alweer uitzinnige vreugde – geen coach kan hartstocht­elijker vieren. Even verderop sprak directeur Mehdi Bayat grijnzend: “Play-off 1 is begonnen voor ons.”

Want: Charleroi staat vierde, Oostende is dus gewaarschu­wd. Al probeerde Mazzu achteraf het weer laaiend vuur te temperen (“voetjes op de grond”) en ook doelpunten­maker Amara Baby was duidelijk: “Europees voetbal is in deze play-offs ons enige doel.” Toevallig hetzelfde als wat ze in Oostende roepen. Met bekerwinna­ar Zulte Waregem, dat al zeker is van Europees voetbal, hoeft geen rekening te worden gehouden. Al weigerde coach Francky Dury over iets mindere motivatie te spreken. “Het was tot in de 90e minuut heel close, ik zag op dat vlak geen verschil.” En kom niet af met “dramatisch­e play-offs”, want “ik zie op het journaal andere drama’s.”

 ??  ?? Baby viert met een ballenjong­en.
FOTO PHOTO NEWS
Baby viert met een ballenjong­en. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium