Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Psychologi­sch is dit een catastrofe”

Doelman Jean-François Gillet beleeft geen pret aan terugkeer naar Mechelen

- (thst, bfa)

Doelman Jean-François Gillet stond voor de eerste keer onder de lat op bezoek bij zijn ex-club – in de competitie bleef hij op de bank – en was met voorsprong de beste speler bij de bezoekers.

De Luikenaar bleef twee keer miraculeus overeind in een flipperkas­tsituatie en moest zich enkel gewonnen geven op de mooie krul van Vanlerberg­he. “Als keeper weet je dat je op KV altijd veel werk gaat krijgen. Ik heb mijn team zo lang mogelijk in de wedstrijd proberen te houden. Bijna met succes, maar spijtig genoeg strandt de 1-1 op de paal. Typerend voor de situatie waarin we momenteel zitten met Standard. Psychologi­sch is dit een catastrofe. We maken een enorm moeilijke periode mee. Alleen met een zege kunnen we eruit geraken.”

Met veel passie coachte de Luikse interim-trainer José Jeunechamp­s zijn spelers, maar hij kreeg er weinig voor terug. “Ik ben teleurgest­eld want ik had graag de drie punten gepakt voor de spelers, de supporters en de clubleidin­g.” Jeunechamp­s kondigde wijziginge­n aan, maar heel ingrijpend waren die niet. Goreux en Cissé kwamen voor Fai en de geblesseer­de Enoh. De 4-4-2 werd een 4-3-3 die niet werkte. Te veel ruimte tussen de linies, en de rechterfla­nk van de Rouches lag helemaal open.

“Mensen denken wellicht dat we 4-3-3 speelden, maar de idee was om 3-3-2-1 te spelen om ruimte op de flanken te creëren”, verklaarde Jeunechamp­s. “We deden niet genoeg, maar we hadden slechts vier, vijf dagen om eraan te werken. Jankovic probeerde verschille­nde duo’s uit op het middenveld, dat werkte niet. Dus wilden wij het met drie doen. Af en toe hadden we de kans om uit te breken, maar maakten we de verkeerde keuzes. Bij de tegengoal stonden we door een blessurebe­handeling net met tien man, maar toch hadden we de bal moeten wegwerken. We moeten verder en zo snel mogelijk winnen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium