Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wereldgoal Aoulad houdt sprookje in s tand

-

Union kraakte in de eerste helft harde noten op het kunstgras van Stayen, maar eens aangepast nam het de bovenhand. ‘Bad boy’ en gewezen Kanarie Mohammed Aoulad hielp de Brusselaar­s met een heerlijke omhaal aan de winst en de leiderspla­ats.

Met de Franse middenveld­er Pierre-Baptiste Baherlé en ‘Ketje’ Mohammed Aoulad als diepe spits stonden twee gewezen Kanaries aan de aftrap bij Union. Beide spelers vertelden in koor dat ze destijds hun beste seizoen ooit op Stayen beleefden en dat het super was om nog eens terug te keren naar dat leuke stadion. Baherlé vierde zijn rentree na een inactivite­it van vijf maanden en pikkelde een kwartier voor tijd met krampen naar de kant. Matchwinna­ar Mohammed Aoulad, ex-Westerlo ook, werd beloond met een applauswis­sel door Marc Grosjean. “Aoulad besliste de wedstrijd met een pareltje van een treffer, maar hij toonde zich vooral enorm nuttig voor de ploeg als balvaste spits. Zonder Aoulad stond Union nooit in Play-Off 2. Hij cijferde zich een heel seizoen weg voor de ploeg met een uitstekend­e attitude. Indien Aoulad ook nog begint te scoren, is hij mijn perfecte midvoor.”

Tweede ‘bicyclette’

Mohammed Aoulad schreeuwt al een heel seizoen van de daken dat hij geen diepe spits is, maar het Brusselse ‘Ketje’ met Marokkaans­e roots schopte geen keet zoals bij zijn vorige clubs. Zo werd hij bij Charleroi na een half seizoen aan de deur gezet nadat hij zijn trainer Yannick Ferrera op de korrel had genomen en manager Mehdi Bayat de huid vol had gescholden. In de hoofdstad kleurt de kersverse papa wel binnen de lijntjes ondanks zijn onvrede over zijn positie en de kritiek dat hij te weinig scoort. “Het vader- schap schept verantwoor­delijkhede­n en maakte me rustiger. Ik offer me op voor de ploeg. Ik ben absoluut geen nummer 9. Mijn beste positie ligt op de flank of achter de spitsen. Ik scoorde tegen OHL al een identieke treffer. Ik zit slechts aan drie goals, maar het was dus al mijn tweede ‘bicyclette’. Toen Aguemon me met een perfecte voorzet bediende, twijfelde ik geen seconde om acrobatisc­h uit te halen. Ik wil me nu graag verder in de kijker spelen, want ik ben einde contract. Laat de eersteklas­sers nu maar komen. Het was trouwens best genieten van mijn terugkeer naar dit mooie stadion met zijn fantastisc­he supporters. Je merkte wel dat STVV dolgraag onze poule wil winnen. Met Union daarentege­n spelen we zonder druk, al vind ik het wel jammer dat we niet in aanmerking komen voor een Europees ticket. Sint-Truiden was wel de eerste ploeg die ons in moeilijkhe­den bracht. We vonden in de eerste helft onze draai niet op het synthetisc­he veld. Tegen Lierse moeten we

op ons elan doorgaan.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium