Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik spreek nu niet over minpunten”

- (gegy)

KV Mechelen pakt na het verlies op de openingssp­eeldag tegen Union twaalf op twaalf in Play-off 2. Ook tegen Standard verliep dat zonder al te veel problemen. “Ik ben tevreden met de manier waarop we winnen”, zegt Yannick Ferrera. “Want behalve die kans van Legear en die kopbal van Belfodil hebben we niets weggegeven, de match gecontrole­erd, mooi en gedurfd gevoetbald en kansen gecreëerd. Ik ben dus heel tevreden.”

De score had zelfs hoger kunnen oplopen, maar Matthys, Verdier, Rits, Leal en Osaguona scoorden niet uit hun kansen. “We kunnen het misschien een minpunt noemen dat we niet vaker hebben gescoord, maar na zo’n prestatie spreek ik liever niet over minpunten. Ik wil alleen maar trots zijn op wat we gedaan hebben. We moeten nu hard blijven werken en misschien komt er nog iets moois op het einde van het seizoen.”

Terwijl KV Mechelen deze week een gooi wil doen naar de leiderspla­ats in Play-off 2, staat Standard, dat Yannick Ferrera in het begin van het seizoen ontsloeg, laatste in de groep. “Of dat me iets doet? Ik kijk naar mijn ploeg en waar wij mee bezig zijn. Ik weet dat jullie me niet geloven als ik dat zeg, maar het is echt zo. Ik ben heel trots op wat we hier aan het doen zijn. Natuurlijk hoop ik dat Standard niet laatste blijft, maar ik ben vooral met mijn eigen ploeg bezig.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium