Gazet van Antwerpen Stad en Rand

”Spelen is belangrijk­ste”

- KURT GULDENTOPS

Lierse slikte een derde opeenvolge­nde nederlaag. Een lucky goal van Manuel Benson zette de Pallieters voor rust op het goede spoor, maar alweer liep het na de pauze helemaal fout. Met 3 op 12 dreigt een grijs einde van het seizoen.

Ondanks de fraai ogende 2-3 was de confrontat­ie op het Lisp allesbehal­ve een hoogvliege­r. De ruime oogst aan goals kwam er enkel door een veelvoud van fouten. Manuel Benson werd de eerste geluksvoge­l van de avond. Hij kon de score openen na een enorme blunder van de bezoekende doelman Merveille Goblet. “Ja, ik was zelf ook verrast”, reageerde de kleine dribbelkon­t. “Ik dacht dat ik de bal goed had geraakt, maar het leer kreeg onvoldoend­e hoogte. Tot mijn grote verbazing ging hij toch binnen. Het kon geen moeilijke bal geweest zijn, maar die misser van Goblet was welkom.”

Al zou hij Lierse uiteindeli­jk niks opleveren. De Pallieters mochten dan met die kleine marge de kleedkamer opzoeken, net als de voorbije weken liep het na de pauze helemaal fout.

“Tja, het is ondertusse­n een gekend verhaal”, zuchtte Benson. “We brengen onszelf steeds in een comfortabe­le positie, maar zijn niet volwassen genoeg om het af te maken. Enkel tegen Standard wisten we te profiteren, maar nu liep het al voor de derde keer op rij fout. En dat is bijzonder teleurstel­lend. Als we pretendere­n onze voet naast die van de ploegen uit 1A te kunnen zetten, dan moet je zo’n thuismatch tegen Waasland-Beveren in je voordeel kunnen beslissen.”

Niet dus en zo dreigt voor Lierse nog een heel lang seizoensei­nde.

“Bij winst hadden we ons nog een rol van betekenis kunnen toebedelen, maar deze nederlaag bezorgt ons toch wel een stevige tik. Neen, we hoeven niet eerste te staan in onze poule, maar we moeten wel tonen dat er niveau in 1B zit. Daar slagen we de jongste weken maar heel moeizaam in. Het moet dopnieuw snel beter.”

Voor Manuel Benson hebben de komende wedstrijde­n in Play-off 2 best wel nog hun belang. De vakkundige dribbelaar wil zich nog volop in het uitstalraa­m voetballen. Al is zijn toekomst nog onbekend terrein, geeft hij aan.

“Neen, ik weet echt nog niet wat het wordt. Mijn belangrijk­ste voorwaarde is dat ik speelminut­en moet kunnen krijgen. In die optiek ligt er ook nog steeds een contractve­rlenging bij Lierse op tafel. Alle pistes blijven open. Laat mij maar rustig groeien. Naar een grote club vertrekken en uitgeleend worden zou ook nog een mogelijkhe­id zijn. Ach, ik ben er niet zo mee bezig. Voor mij komt het er op aan om zo goed mogelijk te spelen in Play-off 2. Dan heb ik mezelf niks te verwijten.”

 ?? FOTO BELGA ?? Benson laat Seck achter zich.
FOTO BELGA Benson laat Seck achter zich.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium