Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fred Vanderbies­t: “Er viel meer uit te halen”

- kugu)

Fred Vanderbies­t kon geen positief rapport voorleggen bij zijn eerste officiële thuismatch als coach van Lierse. Best terecht was de T1 ontgoochel­d over de 23 nederlaag.

“Ondanks het feit dat dit onze minste match was van de vier in Playoff 2, viel hier veel meer uit te halen”, analyseerd­e Vanderbies­t. “Een uur lang hadden we onze zaakjes onder controle en was er geen vuiltje aan de lucht. We klommen op voorsprong en hadden met die bal tegen de paal van Joachim zelfs een 20ruststan­d in het vizier. Maar na de pauze liep het grondig mis. Vooral de tegengoals vielen te gemakkelij­k. Terwijl onze organisati­e de voorbije weken net ons sterke punt was.”

Bovendien bleken de testcases van Lierse niet meteen een succes. Iets wat Fred Vanderbies­t na afloop bevestigde.“We probeerden Sabir Bougrine op positie 10 en schoven Koen Weuts mee op het middenveld. Op die manier wilden we een aantal dingen uitprobere­n, maar echte successen werden het niet. Ook Ibrahim El Ansri als rechtsacht­er ging met vallen en opstaan. Kijk, daar zijn dit soort van wedstrijde­n voor”, besloot de thuiscoach. (

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium